Connect with us
Ce se va întâmpla cu parada militară de 1 Decembrie 2020

Știri

Ce se va întâmpla cu parada militară de 1 Decembrie 2020

Parada militară de 1 decembrie este unul dintre cel mari și așteptate evenimente din țara noastră. Are loc în fiecare an de Ziua Națională a României și se desfășoară în Piața Constituției. La eveniment participă anual zeci de mii de români. Anul acesta, marele eveniment stă sub semnul întrebării. Pandemia a dat peste cap cursul lucrurilor și sunt șanse ca și parada de 1 decembrie să fie afectată.

Parada militară de 1 Decembrie

Anul acesta, de Ziua Națională a României, în locul paradei militare va fi o ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf, în timp ce armata ar putea organiza un miting aviatic.

Autoritățile nu au anunțat nimic clar, însă dată fiind criza sanitară în care ne aflăm, sunt șanse destul de mici ca parada militară să se desfășoare în mod tradițional.

Anual, la eveniment participă zeci de mii de spectatori, români din toate colțurile țării. În condițiile în care ne aflăm, nimeni nu poate asigura distanțarea socială a participanților.

La parada militară din 2019, au defilat pe sub Arcul de Triumf 3.500 de militari români și 500 de militari din 21 de țări aliate. În mod obișnuit, acest eveniment nu se întâmplă doar în Capitală, ci și la Alba Iulia, precum și în alte mari orașe ale țării.

Ziua Națională a României este sărbătorită la 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918.

Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu, data de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

„Adunarea Naţională a poporului român din Transilvania, Banat şi părţile ungurene a primit rezoluţiunea prezentată prin Vasile Goldiş în întregimea ei şi astfel unirea acestei provincii româneşti cu ţara mamă este pentru toate veacurile decisă”, anunţa Gheorghe Pop de Băseşti, preşedintele Marii Adunări.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top