Connect with us
Ce spune Călin Popescu Tăriceanu după ce DNA a cerut urmărirea penală în cazul său

Știri

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu după ce DNA a cerut urmărirea penală în cazul său

DNA cere Senatului încuviințarea pentru a efectua urmărirea penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și președintele Senatului.

Acesta este acuzat de luare de mită, presupus a fi săvârșită în perioada când acesta era membru al Guvernului. Unele surse vorbesc că ar fi vorba despre celebrele licențe Microsoft.

Având în vedere majoritatea parlamentară a PSD-ALDE, șansele ca Senatul să aprobe cererea DNA de urmărire penală sunt mici.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft în timpul mandatul său de premier, precizând că nu a primit nicio comunicare oficială referitoare la începerea urmăririi penale într-un dosar al DNA care să-l vizeze.

„În legătură cu informaţiile vehiculate de presă, referitoare la presupuse ilegalităţi în dosarul Microsoft, menţionez:

Pe timpul mandatului meu de prim-ministru, Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft; Hotărârile de Guvern care au fost adoptate în acea perioadă au avut drept scop inventarierea licenţelor Microsoft folosite în instituţiile publice;

Reamintesc că acest contract a fost semnat şi pus în aplicare, în baza unei Hotărâri de Guvern adoptată în 2004″, a afirmat Tăriceanu, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

În opinia sa, „asistăm la un alt produs Fabrica DNA de dosare”.

„Este ciudat faptul că, la peste 10 ani de la terminarea mandatului şi la 3 ani după prima vehiculare a numelui meu în acest dosar, se reia această temă pe care o consider o reacţie în plus faţă de atitudinea mea de combatere a abuzurilor şi exceselor din justiţie.

Demersurile mele, în mod evident, deranjează pe cei care au acaparat în mod ilegitim puterea în Statul Român. Având în vedere dosarul de mărturie mincinoasă în care am fost achitat, pare că din nou asistăm la un alt produs FABRICA DNA de dosare”, a adăugat Tăriceanu.

Citește și: Gabriela Firea, nou atac la Liviu Dragnea: „PSD, condus de un om interesat doar de propria situație”

Tăriceanu: Solicitarea DNA va urma traseul procedural

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, susţine că după ce solicitarea DNA pentru urmărirea sa penală va ajunge la Senat, aceasta va urma traseul procedural pe care îl urmează oricare astfel de cerere.

„Zilele acestea trăim parcă scenariul unei operaţiuni ce s-ar putea intitula „Salvaţi-l pe Lazăr”.

Un ţăran în civil găseşte o servietă prin câmp şi le-o predă jurnaliştilor cu ochi albaştri. La câteva zile distanţă se reîncălzeşte o ciorbă de mai bine 10 ani şi este aruncată presei ştirea că aş urma să fiu anchetat în cazul Microsoft.

Scenariul operaţiunii este atât de ridicol că ar părea neserios şi în filmele din seria „B.D. la munte şi mare”.

Efectele în spaţiul public sunt însă cât se poate de serioase, aşa că vreau să fac câteva precizări importante.

În primul rând, nu s-a primit la Senat vreo solicitare din partea procurorilor, aşa cum se speculează în presă.

În al doilea rând, presupunând că va veni, aceasta va urma traseul procedural pe care îl urmează oricare astfel de cerere.

În al treilea rând, în timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licenţelor la care face referire dosarul”, a scris Tăriceanu miercuri pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului ALDE, „contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăţi s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în guvernarea Tăriceanu”.

Liderul ALDE susţine că „în România care se pregăteşte să îşi asume preşedinţia Consiliului UE, aceste tactici nu mai pot funcţiona, nici măcar cât au putut să funcţioneze până acum”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top