Connect with us
Ce spune premierul Orban despre creșterea numărului de cazuri noi de îmbolnăvire

Știri

Ce spune premierul Orban despre creșterea numărului de cazuri noi de îmbolnăvire

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat pe români să se protejeze în contiuare și să fie precauți, în contextul în care numărul de noi cazuri de îmbolnăvire a depășit 300 și astăzi. Acesta a precizat că această creștere nu este, momentan, una care să ne sperie.

Ce spune premierul Orban despre creșterea numărului de cazuri noi de îmbolnăvire

Ludovic Orban a declarat că toate măsurile de relaxare au fost bine gândite. Inevitabil, în mod treptat, interacțiunile dinte cetășeni au crescut și astfel a crescut și riscul de trasmitere a bolii. Acest proces era de așteptat, încondițiile în care oamenii se apropie mai mult acum , se întâlnesc unii cu alții, ba chiar unii uită de distanțare socială și celelalte mpsuri de protecție.

De aceea premierul a făcut și un apel la toți românii să se protejeze în continuare și să fie precauți. Din neferire odată cu instituirea măsurilor de relaxare, mulți români au considerat de cuviință să revină la o viață normală, fără să mai țină cont de nicio regulă. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care creșterea numărului de noi îmbolnăviri este atât de mare în ultimele zile.

„Odată cu măsurile de relaxare, chiar dacă noi le-am luat într-o cadenţă bine gândită, pas cu pas, treptat, numărul interacţiunilor între oameni a crescut semnificativ şi riscul de transmitere în comunitate a crescut semnificativ. Personal, urmăresc cu atenţie evoluţia cazurilor, îndemn oamenii să respecte regulile, să se protejeze, să-i protejeze pe ceilalţi”, a spus Orban, după o vizită la amplasamentul Aeroportului internaţional Braşov-Ghimbav, potrivit Agerpres.

Premierul Orban a mai susţinut că este vorba de „o creştere rezonabilă” a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Întrebat dacă Guvernul pe care îl conduce pregătește o nouă măsură în contextul acestei creșteri, premierul Ludovic Orban a precizat că „Nu este una care să ne sperie”.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top