Connect with us
Ce spune Raed Arafat despre felul în care a fost înmormântat ÎPS Pimen

Știri

Ce spune Raed Arafat despre felul în care a fost înmormântat ÎPS Pimen

Raed Arafat a dat explicații cu privire la înmormântarea Arhiepiscolului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, care s-a stins din cauza Covid-19 și a avut parte de funeralii deosebite în plină pandemie de coronavirus. Mulți români s-au revoltat pentru că ÎPS Pimen a o înmormântarea la care au participat peste 1000 de persoane, în condițiile în care mulți români nici măcar nu reușesc să își ia adio de la membrii familiei care mor din cauza infecției cu noul virus.

Ce spune Raed Arafat despre felul în care a fost înmormântat ÎPS Pimen

ÎPS Pimen a murit la 90 de ani din cauza infecției cu noul coronavirus. El s-a luptat multă vreme cu boala necruțătoare și a primit chiar și tratamentul revoluționar cu plasmă de la donari, însă acesta nu a reușit să îl salveze. Înmormântarea sa a fost una deosebită, la care au participat foarte mulți oameni care l-au iubit.

Au existat și momente foarte controversate, mai ales când unii credincioși, cu copii mici în brațe, au mers să sărute sicriul arhiepiscopului. Protocolul este foarte clar în privința pacienților cu covid-19 care pierd lupta. Aceștia trebuie să fie puși în saci bine dezinfectați, sicriul trebuie să fie sigilat și îngropat chiar în aceeași zi. În cazul de față lucrurile au stat cu totul altfel.

Raed Arafat a fost rugat să explice această situație, cărora multor români li s-a părut extrem de gravă, criticând evenimentul intens pe rețelele de socializare. El a precizat că acceptat ceva minimal, pentru că era vorba despre o mare personalitate bisericească.

“Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. E foarte greu să refuzi când e vorba de așa ceva. Dar s-a acceptat ceva minimal, care să respecte toate regulile. Noi am acceptat în ideea că, fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți. Însă acceptul nostru a fost fără vreo excepție la partea de sănătate publică. Ce am dat a fost cu respectarea distanțării sociale, cu purtarea măștii. Dacă s-au încălcat regulile la fața locului, asta nu mai ține de noi. S-a dat un document pe baza unei analize făcute de INSP. Noi nu dăm de capul nostru”, a declarat Raed Arafat potrivit recorder.ro.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

3 Comments

3 Comments

 1. fteschg

  2020-05-25T10:50:06+03:00 at 10:50

  sunteti niste mari mincinosi si lasi

 2. Urs Gabriela

  2020-05-24T19:50:44+03:00 at 19:50

  Ce credinta a mai putut avea daca a fost un turnator al securitatii? Asa a lasat Isus sa ne turnam aproapele?.A fost un diavol in sutana.

 3. rusu

  2020-05-24T12:38:44+03:00 at 12:38

  Sa va ia dracu de banditi.Oamenii simpli in aceste cazuri, sunt inmormantati ca si niste caini.Ce credibilitate mai aveti?Ar trebui tot poporul sa va sara in cap nemernicilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top