Connect with us

Știri

Ce visăm în funcție de poziția somnului

Dormitul pe spate e somnul zeilor, spun legendele populare. Care este adevărul despre legătura dintre felul în care dormim și ce visăm? Ne spune Lidia Fecioru.

„Dormitul pe spate aduce coșmaruri și sforăituri. Poate crea apnee. Este poziția pe care nu o prea poți controla în timpul somnului.

Somnul cu fața în sus poate provoca și dureri ale coloanei, dar astea sunt lucruri care țin de fiecare în parte.

Dormitul pe partea stângă e recomandat celor cu hernie hiatală cu reflux gastric. Nu se mai creează refluxul gastric în timpul somnului. Cardiacii de exemplu nu pot dormi decât pe stânga, chiar dacă nu au voie.

Se spune că dacă vrei să visezi frumos dormi pe dreapta, dar adevărul e că visele rele vin oricum, pe orice parte ai dormi.

Ideal ar fi să ne punem în pat de la 21:30 – 22:00. Dacă dormim 4 ore, ne-am făcut somnul cel mai important. Sunt foarte multe organe interne, cu funcții interne, care la anumite ore ale nopții își intensifică un pic funcția.

Dormitul pe burtă nu e în regulă. Poziția coloanei e foarte importantă. Se spune că oamenii care dorm în această poziție au vise erotice”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

„Eu doar foarte mult cu fața în sus. Există și caracterizarea omului în funcție de poziția în care dorm. Cei care dorm în stilul fătului au fost persecutați când au fost mici, se spune că au tot felul de frici”, au completat Lidia și Mihai Voropchievici.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top