Connect with us
Ceaiul cu anason care te scapă de riduri, de la prima utilizare

Știri

Ceaiul cu anason care te scapă de riduri, de la prima utilizare

Odată cu înaintarea în vârstă, multe persoane se confruntă cu apariția ridurilor de expresie care, netratate, pot deveni din ce în ce mai adânci. Însă stresul, alimentația necorespunzătoare și un program insuficient de somn duc la apariția ridurilor și la persoane mai tinere. Iar îndepărtarea lor devine din ce în ce mai dificilă cu cât devin mai adânci.

Deși sunt la modă injecțiile cu acid hialuronic ori cu botox pentru a fi umplute ridurile, aceste tratamente nu sunt acceptate de către toate persoanele. În plus, pot produce reacții adverse în cazul în care este vorba despre un ten foarte sensibil. Nu trebuie nici să uităm nici de preț, care poate fi unul piperat și să nu fie la îndemâna tuturor persoanelor.

Anasonul, ca plantã medicinalã, este utilizat frecvent în colicile abdominale, inclusiv la copii, în combaterea meteorismului, în anorexie, pentru stimularea digestiei, pentru stimularea secreţiei lactate, dureri menstruale, îndepărtarea păduchilor scalpului, scabie, impotenţă, travaliu, în infecţii respiratorii, traheite, bronşite, mai ales în faza uscatã a tusei.

Anasonul (Pimpinella anisum) este originar din zona mediteraneana si sudul Asiei, cultivat pentru aroma specifica a uleiului volatil, bogat in anetol. Deseori, anasonul, cu denumirea stiintifica de Pimpinella anisum, se confunda cu anasonul stelat (Illicium verum), un arbust originar din Vietnam ce produce fructele in forma de stea.
Utilizare. De la anason se utilizeaza fructele si uleiul volatil in industria alimentara si cosmetica, precum si pentru tratarea unor afectiuni respiratorii. Semintele intregi sau macinate se adauga in produse de patiserie, pentru aromatizarea unor bauturi sau pentru prepararea ceaiului. Frunzele se pot utiliza in gastronomie, in asezonarea salatelor si condimentarea unor preparate din carne si legume. Aroma caracteristica a anasonului este data de continutul in anetol al uleiului volatil.

Hidratarea pielii este extrem de importantă pentru a menține tenul sănătos și cât mai puțin afectat de trecerea timpului. Însă, în cazul în care ai deja riduri de expresie, nu trebuie să îți faci prea multe griji, deoarece natura este de partea noastră. Deși este folosit frecvent în bucătărie, puține persoane știu că anasonul este extrem de bun și pentru a scăpa de riduri.

Având proprietăți tonice, diuretice și fiind foarte bune în caz de reumatism, migrenă, tuse sau dureri gastrice, semințele de anason ajută și la întinerirea și luminarea chipului, încă de la prima utilizare.

Nu ai nevoie decât de niște semințe de anason, iar după câteva utilizări, vei observa cum fața ta va deveni din ce în ce mai netedă.

Cum se folosesc semințele de anason:

Ai nevoie de o cană cu apă și o mână de semințe de anason. Se pun semințele într-o cratiță în care se pune apa și se lasă la fiert timp de câteva minute. Se ia de pe foc și se lasă la temperatura camerei ceaiul obținut.

Se strecoară și se așază într-un borcan de sticlă. După ce se spală bine fața cu apă călduță și cu un săpun special pentru tipul tău de ten, se folosește ceaiul din semințe de ananas și se curăță bine fața cu o dischetă demachiantă. Se repetă acest tratament dimineața și seara, până se observă primele rezultate.

Continue Reading
You may also like...

Daniel Anton este jurnalist cu experienta de 10 ani in domeniu, specializat pe zona socială și eveniment

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top