Connect with us
Ceasul Apocalipsei a fost dat înainte! Mai sunt două minute până la miezul nopţii

Știri

Ceasul Apocalipsei a fost dat înainte! Mai sunt două minute până la miezul nopţii

Ceasul Apocalipsei, care simbolizează iminenţa unui cataclism planetar, a fost dat înainte cu 30 de secunde. Atsfel, acum el indică doar două minute până la miezul nopţii, moment considerat fatidic pentru planetă.

Oamenii de ştiinţă din Chicago care realizează din 1947 încoace un studiu analitic care previzionează apropierea de sfârşitul lumii au decis să dea ceasul înainte din cauza unui risc sporit al unui conflict nuclear mondial şi a ”imprevizibilităţii” preşedintelui american Donald Trump.

Minutarul nu a mai fost atât de aproape de miezul nopţii din 1953

Atunci când Statele Unite şi Uniunea Sovietică testau bomba cu hidrogen.

”Anul acesta, problema nucleară este din nou în centrul îngrijorărilor”, a declarat Rachel Bronson, preşedinta Bulletin of Atomic Scientists, care gestionează acest orologiu.

Ea a citat testele nucleare ale Coreei de Nord, un angajament sporit al Chinei, Pakistanului şi Indiei faţă de arsenalele lor nucleare şi ”imprevizibilitatea” care decurge din tweet-urile şi declaraţiile lui Trump.

Citește și APOCALIPSA ZOMBIE: Cât ar lua celor morți să distrugă omenirea

Dacă vine “Apocalipsa Zombie”, omenirea are șanse de supraviețuire mici, spre… deloc, arată un studiu publicat în revista Universității din Leicester, Marea Britanie.

Practic, într-o sută de zile, “cei sculați din morti” ar nimici populația Planetei. Ar rămâne maximum 200 de supraviețuitori.

Studiul a fost realizat de studenți ai Universității, care au folosit modele matematice complexe pentru a evalua impactul unui utopic atac zombie. Au calculat viteză cu care “virusul zombi” s-ar răspândi și ar face prăpăd pe Pământ.

Modelul folosit de ei împarte populația globului în trei categorii

cei infectați cu “virusul zombie”, cei predispuși să îl ia și cei care au murit, dar s-au sculat din morți când a început nebunia. Apoi, studenții la matematică au făcut calcule și ecuații complicate că să vadă cât de rapid se propagă dezastrul.

Una dintre concluzii spune așa: fiecare zombie are o speranța de viață de 20 de zile, timp în care caută și atacă ființe umane cu o rată de succes de 90% pe zi. Asta înseamnă că, în doar 20 de zile, un singur zombi poate declanșa o pandemie, adică o epidemie care se extinde pe un teritoriu imens.

“Apocalipsa Zombie” ar reduce populația Pământului de la aproximativ 7.5 miliarde la 100, maximum 200 de oameni. Și asta în doar 100 de zile.

Totuși, acesta este cel mai negru scenariu. Pleacă de la premisa că oamenii ar fi ușpr de găsit de zombi. În plus, în acest scenariu, nu este luată în calcul contraofensiva oamenilor. Când datele problemei se schimbă astfel, omenirea are ceva mai multe șanse de supraviețuire.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top