Connect with us
Cel mai bătrân om din lume este, conform celei mai noi și mai inedite povești apărute pe internet, un indonezian în vârstă de 146 de ani.

Știri

Cel mai bătrân om din lume – povestea începutului de an

Cel mai bătrân om din lume este, conform celei mai noi și mai inedite povești apărute pe internet, un indonezian în vârstă de 146 de ani. Punând în perspectivă, Mbah Gotho se năștea cu un an înaintea lui Nicolae Iorga, cu 3 înaintea lui Iuliu Maniu și cu 23 mai devreme decât Regele Carol al-II-lea.

Cel mai bătrân om din lume – „Răbdarea este secretul longevității”

Conform spuselor sale precum și a documentelor prezentate de autoritățile locale, bărbatul s-a născut pe 31 decembrie 1870. Chiar dacă informația nu a fost încă verificată de „Cartea Recordurilor”, vecinii confirmă faptul că au cunoștință de existența omului de multe generații.

„În momentul acesta nu vreau decât să mor.”, a recunoscut el, nu înainte să dezvăluie că secretul longevității sale impresionante este „răbdarea”. Chiar și așa, pare că Mbah Gotho a început să rămână și fără răbdare. Într-un interviu acordat unui post local de radio, el a recunoscut că se pregătește de momentul morții încă din 1992.

Incredibila epopee pe care o trăiește indonezianul este cu atât mai senzațională cu cât recordul înregistrat până la această oră aparținea lui Jeanne Calment care a decedat la 122 de ani.

Citește și: Povestea finalului de an – gest înduioșător

În timpul vieții sale, Gotho a fost „martorul” primului automobil, primului radio, primului televizor, primului pas pe Lună. Totodată, două Războaie Mondiale și unul Rece au început și s-au terminat. NATO și UE au luat naștere. URSS-ul s-a destrămat, iar cele 3 principate românești s-au unit.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top