Categorii Știri

Cele mai interesante proiecte de arhitectură din Paris

Păstrați amintiri plăcute ale unei călătorii în cea mai romantică țară din lume cu o abordare responsabilă a organizării programului de excursii. În Franța, ghizii turistici sunt politicoși, profesioniști și bine informați, așa că puteți încerca să vă faceți singuri planificarea cu ajutorul listei celor mai interesante proiecte de arhitectură din Paris.

1. Turnul Eiffel

Dacă încă vă întrebați ce să vedeți în Franța, luați avionul și zburați imediat spre capitala sa, pentru că sunt atât de multe obiective turistice în Paris încât nici măcar un studiu parțial al acestora nu va încăpea într-o singură excursie.

Un bilet avion Paris  poate fi găsit pe eSky.ro, la cele mai avantajoase prețuri!

Această agenție de turism oferă:

  • toate companiile aeriene într-un singur loc
  • combinarea zborurilor de la diferite companii aeriene într-o singură rezervare – număr nelimitat de destinații din întreaga lume
  • economisirea timpului de căutare prin reunirea zborurilor alternative într-un singur loc
  • acces la un număr mare de oferte avantajoase și limitate
  • 1.3 milioane de unități de cazare în întreaga lume
  • opțiuni de călătorie predefinite
  • contul pe care utilizatorul îl poate crea pe eSky
  • protecție împotriva evenimentelor neprevăzute în timpul călătoriei și protecție împotriva pierderii banilor dacă ȋntrerupeți călătoria
  • acces rapid și ușor la cele mai bune oferte de călătorie
  • rezervare uşoară a biletelor pentru atracții și excursii locale ȋn avans, înainte de călătorie
  • adaptarea călătoriei la propriile nevoi

Simbolul Parisului, ați ghicit, este principala atracție din Franța – Turnul Eiffel, unul dintre cele mai vizitate și recunoscute obiecte arhitecturale din lume.

Deși Turnul Eiffel este acum faimos în întreaga lume, a fost cândva o atracție controversată pentru parizieni. În timp ce vizitatorii s-au minunat de natura monumentală a structurii, mulți cetățeni, îngroziți de dimensiunile sale, s-au opus prezenței sale în oraș și au cerut în mod repetat autorităților să o demonteze.

Turnul Eiffel a fost salvat de la demolare datorită apariției undelor radio, ceea ce l-a transformat într-o clădire ideală pentru instalarea de antene radio.

2. Muzeul Luvru

Fostă fortăreață, fost palat și acum muzeu – Louvre din Paris a trecut prin toate aceste transformări și a devenit cel mai vizitat muzeu, vizitat anual de milioane de oameni din întreaga lume. Trecutul și prezentul se împletesc aici cu sute de mii de exponate, dintre care doar 35.000 sunt vizibile în muzeu. Adevărul este că nu există suficient spațiu pentru a expune toate aceste obiecte, iar multe dintre ele necesită condiții speciale de depozitare.

Această atracție populară datează din secolul al XII-lea, când regele Filip-Auguste a ordonat construirea unei fortărețe defensive. De-a lungul secolelor, a suferit numeroase modificări, iar ulterior, timp de aproape un secol, Luvrul a fost abandonat și a căzut în ruină. În timpul Revoluției franceze din 1789, ca urmare a schimbării puterii, Adunarea Națională a decis ca Luvrul să devină un muzeu național.

Abia la începutul secolului al XIX-lea, Napoleon însuși a dat un suflu nou Louvre-ului, ordonând reconstruirea acestuia. El a fost primul care a adus o contribuție semnificativă la colecția Louvre, cerând de la fiecare națiune cucerită un tribut special sub forma a numeroase opere de artă.

3. Palatul Versailles

Dacă vă întrebați ce să vedeți în Franța, nu ezitați să vizitați unul dintre cele mai respectabile palate din țară, situat la 20 km de capitală. La urma urmei, aici veți găsi un complex de palate și parcuri luxoase și relativ tinere, cândva reședință a regilor francezi, iar acum un punct de reper faimos al Franței. Este vorba de Palatul Versailles, o capodoperă remarcabilă în istoria arhitecturii mondiale. Amenajarea parcului de la Palatul Versailles reprezintă, de asemenea, o realizare remarcabilă în arta grădinăritului francez.

Compozițiile splendide ale grădinilor și aleilor, serele elegante pline de vegetație variată, fântânile pitorești ale Palatului Versailles – toate acestea au devenit un adevărat punct de referință în arhitectura Europei în secolul al XVIII-lea.

Palatul propriu-zis, numit și Casa Regilor Franței, este structura principală, la care se accede prin Poarta Regală aurită. Parterul palatului era rezervat supușilor regali, în timp ce primul etaj era locuit de familia regală. Sala Tronului a fost folosită pentru baluri și spectacole, în timp ce Galeria Oglinzilor a devenit decorul celor mai fastuoase și somptuoase evenimente ale curții regale.

Pe lângă palatul propriu-zis, există o mulțime de locuri de vizitat în parc: vizavi de palat se află Piața Armelor, de unde pornesc trei alei împărțite de două grajduri care adăposteau până la 2.500 de cai. Chiar în afara incintei palatului se află prima curte, care conține un monument dedicat lui Ludovic al XIV-lea. Apoi există o a doua curte, prin care intrau trăsurile regale. Cea de-a treia curte se deschide către un parc frumos;

Grădinile de la Versailles sunt demne de o atenție deosebită – acestea se întind pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare. Numeroase iazuri, piscine, grote, fântâni și sculpturi se combină pentru a forma o compoziție frumoasă, reprezentând o fuziune surprinzătoare între natură și artă.

4. Catedrala Notre Dame de Paris

Notre-Dame-de-Paris este considerată, pe bună dreptate, un simbol al Parisului și una dintre principalele atracții ale Franței. Notre-Dame, care înseamnă  “Maica Domnului”, a fost construită în partea de vest a insulei Cité, pe locul unde în secolul I d.Hr. a existat un vechi altar roman dedicat lui Jupiter, iar apoi au fost ridicate de mai multe ori diverse biserici.

În 1163 a fost pusă prima piatră, conform deciziei episcopului de Paris, Maurice de Sully, care a decis să construiască aici o catedrală grandioasă.

Catedrala Notre-Dame-de-Paris impresionează prin frumusețea, grandoarea și luxul său de neegalat și atrage prin mistere neelucidate și revelații mistice.

5. Arcul de Triumf

Napoleon a ordonat personal construcția sa: împăratul dorea să comemoreze victoriile „Marii sale armate”. Arcul a fost finalizat în 1836. Astăzi, se află în piața care poartă numele lui Charles de Gaulle. Monumentul are o înălțime de 50 de metri. Decorul este plin de detalii fine. Mormântul Soldatului Necunoscut și Flacăra Eternă au apărut sub bolți după Primul Război Mondial.

6. Champs-Elysées

Champs-Elysées este strada centrală a Parisului, una dintre cele mai frumoase, mai verzi și mai renumite din oraș. Se întinde de-a lungul părții centrale a capitalei franceze pe o distanță de aproape 2 km. În mod tradițional, Champs-Elysées este împărțit în două părți: o zonă comercială cu buticuri, birouri, bănci și un parc. Parcul pietonal este împărțit pe alei în piețe, fiecare cu propria “specializare”. De exemplu, în Marigny se află piața filateliștilor și teatrul, iar în Piața Elysée se află reședința prezidențială.

7. Palatul Versailles

O reședință regală construită la periferia capitalei franceze în a doua jumătate a secolului al XVII-lea. A fost unul dintre primele situri adăugate pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Camerele palatului au fost păstrate într-o stare exemplară. Decorul și mobilierul sunt piese de epocă. Turiștii sunt la fel de interesați de complexul vast de parcuri ca și de castel.  În jur există circa 1400 de fântâni.

8. Disneyland Paris

Călătorind cu copiii nu trebuie să vă gândiți la ce să vizitați în Franța cu întreaga familie, pentru că atât copiii, cât și părinții lor visează să ajungă la adevăratul basm numit Disneyland Paris. Acest complex de divertisment gigantic, care a câștigat faima mondială, include parcuri, hoteluri, „țări” de basm și zone rezidențiale întregi.

Suprafața totală a marelui complex de basm este de 1.943 de hectare, iar pe teritoriul său se odihnesc și se distrează anual mai mult de 12,5 milioane de vizitatori.

Complexul Disneyland include două parcuri tematice – cel clasic, care există încă de la deschidere, și un parc dedicat istoriei și procesului de creare a celebrelor desene animate Disney.

Astfel, călătorii din întreaga lume visează cel puțin o dată în viață să viziteze o țară lăudată de numeroși poeți și artiști ca fiind unul dintre cele mai frumoase și mai romantice locuri din lume, care păstrează o cultură bogată și tradiții vechi de secole. Vorbim despre Franța, țara care a devenit un simbol al iubirii, al frumuseții, al rafinamentului și al moștenirii istorice unice!

Parisul este centrul istoric al țării, unde se află multe dintre cele mai renumite atracții ale Franței. Nu sunteți sigur ce să vedeți în Franța? Aveți cel puțin 8 destinații care merită tot efortul!

Share
Scris de
Olănescu Andrei

Acest site foloseste cookies.

Read More