Connect with us
Florile reprezinta cel mai frumos dar oferit de natura. Unele exemplare sunt foarte frumoase, dar greu de gasit. Iata care sunt cele mai rare flori din lume

Știri

Cele mai rare flori din lume FOTO

Florile sunt cel mai frumos dar oferit de natura. Sunt peste 270.000 de tipuri de flori in lume, insa unele cresc doar in anumite zone si infloresc doar in anumite perioade. Iata care sunt cele mai rare si mai frumoase flori din lume.

Florile sunt cel mai frumos dar oferit de natura. Sunt peste 270.000 de tipuri de flori in lume, insa unele cresc doar in anumite zone si infloresc doar in anumite perioade. Iata care sunt cele mai rare si mai frumoase flori din lume.

Liana de Jad (Strongylodon macrobotrys)

liana de jad

Liana de jad este o floare rara care poate fi gasita doar in padurile tropicale din Filipine. Are floricele in forma de gheara care pot atinge chiar si trei metri. Culoarea variaza de la albastru pana la verde deschis. Uneori, liana de jad este polenizata de lilieci si prezinta caracteristici bioluminiscente noaptea. Din cauza scaderii numarului de polenizatori naturali, floarea se afla pe cale de disparitie.

Ciocul papagalului (Lotus berthelotii)

ciocul papagalului

Ciocul papagalului

Ciocul papagalului este una dintre cele mai frumoase flori care pot fi gasite in insulele Canare. Numele ii este dat de asemanarea cu ciocul unui papagal, iar planta infloreste doar primavara. Din pacate, mai exista doar cateva exemplare, acestea fiind protejate prin lege in insulele Canare.

Floarea de ciocolata (Cosmos astrosanguineus)

floarea de ciocolata

Floarea de ciocolata

Floarea de ciocolata este una dintre cele mai rare flori din Mexic, precum si una dintre cele mai frumoase. Numele i se trage de la parfumul de ciocolata pe care il emite atunci cand infloreste. Are o culoare de rosu inchis spre maroniu si infloreste in serile de la finalul verii. In ziua de azi, mai exista doar cateva arii protejate de lege in care poate fi gasita floarea de ciocolata.

Vezi si: Cele mai frumoase peisaje din lume

Papucul doamnei galben si mov (Cypripedium calceolus)

Papucul doamnei galben si mov

Papucul doamnei galben si mov este un membru rar al familiei orhideelor care se gaseste, in special, in zona Londrei. In general, movul reprezinta cam trei sferturi din culoarea florii, restul fiind reprezentat de galben. Raritatea si frumusetea acestei flori o fac sa fie protejata in Anglia.

Vezi mai multe flori in pagina urmatoare

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top