Connect with us
Cele mai ridicole procese

Știri

Top 10 cele mai ridicole procese. Pentru ce au cerut oamenii compensatii

Cele mai ciudate procese din istorie! Despre cum sa ceri compensatii de la un mort „nepoliticos”

Despre cum sa Il dai in judecata pe Dumnezeu sau sa ceri compensatii de la un mort nepoliticos!

In afara de castigul la loterie, un proces impotriva unor mari companii sau persoane celebre pline de bani reprezinta pentru unii cetateni metoda cea mai simpla de a se imbogati peste noapte. De la aceasta premiza au pornit si personajele despre care voi povesti in cele ce urmeaza. Iata mai jos un top 10 al celor mai rasunatoare astfel de procese.

  1. Degetul din sos

In 2005, o femeie din SUA, Anna Ayala, intorcea pe dos stomacurile tuturor, dupa ce a anuntat ca a gasit un deget de om in sosul chili cumparat de la compania Wendy’s. Pana la momentul in care a inceput procesul, firma producatoare de sos a pierdut milioane de dolari, deoarece vanzarile au scazut simtitor. Toate acestea, pana cand excrocheria lui Anna Ayala si a sotului sau, Jaime Plascencia, a iesit la iveala. Degetul gasit in sos apartinea unui prieten de familie, care avusese recent un accident nefericit. Cei doi au tinut o perioada degetul in congelator, introducandu-l in sos pentru a putea incepe procesul. Un an mai tarziu, cuplul a intrat in puscarie pentru frauda.

  1. Consumul de bere NU garanteaza succesul in randul femeilor

In anul 1991, americanul Richard Overton, suparat ca nu are succes la femei, a dat in judecata producatorul de bere Budwieser. Ce s-a intamplat? Overton a sustinut ca a consumat cantitati mari din aceasta bere deoarece reclama produsului arata barbati care consumau aceasta marca inconjurati intotdeauna de femei frumoase. Americanul nu a avut insa parte de acelasi tratament din partea sexului frumos, drept pentru care a dat compania in judecata pentru reclama mincinoasa. Barbatul a cerut compensatii de 100.000 de dolari. Cu toate acestea, judecatorul nu a fost sensibil la drama barbatului.

  1. O femeie a dat in judecata un mort nepoliticos

In anul 2008, tot o femeie din America, Gayane Zokhrabov, a avut ghinionul de a sta pe un peron alaturi de un tanar care a fost lovit de tren. Drept urmare, bucati din tanarul respectiv, care a decedat in urma accidentului, au lovit-o si pe Zokhrabov. Cu toate acestea, femeia nu a suportat o asemenea ofensa si a cerut compensatii de la victima, printr-un proces. Spre nefericirea femeii, judecatorul a considerat, ca mortul nu poate fi acuzat de nimic, dat fiind faptul ca nu putea estima unde vor zbura bucatile corpului sau in urma accidentului.

  1. O sotie a platit compensatii sotului pentru ca era prea urata!

Linistea din caminul unui chinez, Jian Feng, a fost tulburata atunci cand primul nascut al familiei s-a dovedit a fi un bebelus urat. Considerand ca a fost inselat de sotie cu un amant mai slut, acesta a cerut explicatii. Insa nimic nu putea sa-l pregateasca pentru ce a urmat. Sotia sa, acum o frumusete, trecuse prin nenumarate operatii estetice pentru a atinge perfectiunea, varianta originala fiind la fel de urata ca progenitura. Tradat in sentimentele sale cele mai pure, Feng a intentat divort femeii si a obtinut si compensatii echivaland cu 120.000 de dolari de la sotia acuzata de excrocherie.

  1. O pereche de pantaloni cu valoare sentimentala de … 67 de milioane de dolari

In anul 2007, americanul Roy Pearson, suparat fiind ca o firma de curatatorie i-a pierdut perechea mult adorata de pantaloni, a intentat proces companiei cerand compensatii de nu mai mult nici mai putin de 67 de milioane de dolari! Baiat de treaba, constient ca a sarit putin calul, Pearson a dat dovada ca este totusi un om rational, micsorandu-si pretentiile la infima suma de aham .. 54 de milioane de dolari. Barbatul, in suferinta sa, a apucat sa dea si o marturie emotionanta in fata instantei, in care a dezvaluit ca pierderea pantalonilor l-a afectat nespus. Nu se astepta insa la asta! Firma de curatatorie a contracarat cu o lovitura decisiva – pantalonii barbatului au fost gasiti si returnati. Cu toate ca judecatorul a anulat procesul, Pearson sustine ca pantalonii primiti erau falsi!

  1. Ostatici lipsiti de onoare

Despre americanul Jesse Dimmick am putea spune orice, de exemplu ca ar fi un criminal si un spargator de case, insa nu si ca nu este om de cuvant. Mai exact, atunci cand Dimmick, care tocmai ucisese un om, fugea de politie, el s-a gandit sa intre in casa unui cuplu de tineri. Dupa ce i-a amenintat cu arma si le-a zis ca, daca il ascund de politie, le va da o anumita suma de bani, cuplul amenintat cu pistolul a dat asigurari ca asa se vor petrece lucrurile. Cu toate acestea, ei si-au rupt promisiunea dupa ce ucigasul s-a ascuns si au alertata politia. Mai mult, cei doi l-au dat in judecata pe Dimmick pentru violare de domiciliu si provocare de traume psihice si au cerut 75.000 de dolari despagubiri. Asta nu este tot! Ranit in onoarea sa de hot, Dimmick i-a dat la randul sau in judecata pe cei doi soti, cerand compensatii de 235.000 de dolari. Motivul? Intre el si cuplu a existat un contract verbal, pe care cei doi l-au incalcat. Judecatorul nu a vrut insa sa ia in seama nici onoarea lui Dimmik, nici sentimentele lui lezate.

  1. Un senator l-a dat in judecata pe Dumnezeu. Toate acestea pentru o cauza nobila…

In anul 2007, Dumnezeu a fost dat in judecata, la un tribunal din statul american Nebraska. Cel care L-a reclamat pe Dumnezeu era senatorul care reprezenta statul, Ernie Chambers. Acesta l-a acuzat pe Dumnezeu de ”activitati daunatoare si amenintari de natura terorista” si a invocat pasaje din Vechiul Testament. Chambers a dat apoi asigurari ca nu este nebun si ca procesul este pentru o cauza nobila – lupta impotriva unui proiect de lege menit sa limiteze procesele intentate de cetateni ca cei prezentati in acest articol.

  1. Ai fiert prea tare cafeaua? Scoate milioanele!

Am regasit povestea si in Seinfeld. Americanca Stella Liebeck s-a ars dupa ce a tinut o ceasca de cafea de la McDonalds intre picioare, asa ca a dat in judecata compania, cerand despagubiri de 2,7 milioane de dolari. McDonalds a refuzat sa rezolve problema in afara tribunalului, astfel incat procesul a ajuns sa fie decis de un complet de judecata, care i-a dat castig de cauza femeii! Cu toate acestea, judecatorul a decis ca 2,7 milioane de dolari este o suma prea mare de platit pentru un asemenea caz. Ambele parti au facut recurs, iar cazul s-a rezolvat, in cele din urma, in afara tribunalului, contra unei sume care nu a fost facuta publica.

  1. Sobolanul din Mountain Dew…

In anul 2009, americanul Ronald Ball a dat in judecata compania Pepsi, dupa ce a sustinut ca a gasit un sobolan intr-o cutie de Mountain Dew. Barbatul a cerut 50.000 de dolari despagubiri, insa Pepsi a venit cu un argument decisiv: luandu-se in calcul data la care a fost produsa bautura si data la care a fost consumata, rezulta o perioada de timp in care orice sobolan ar fi fost dizolvat de ingredientele deliciosului suc. Dragut, nu? A doua zi, presa din intreaga lume isi informa cititorii ca bautura Mountain Dew este atat de puternica, incat dizolva sobolanii. Nu se stie ce scadere in vanzari a provocat aceasta stire pentru Pepsi, insa cazul cu Ronald Ball a fost rezolvat in afara curtii.

  1. Semanati cu un personaj celebru? E simplu! Dati-l in judecata!

Anumiti oameni se bucura atunci cand li se spune ca seamana cu un personaj celebru. Altii sufera de ”stres emotional”. Asa este si cazul lui Alan Heckard, caruia i s-a zis toata viata ca seamana leit cu baschetbalistul Michael Jordan. Mai mult, faptul ca toata lumea il asemana cu celebrul sportiv l-a facut pe Heckard sa traiasca intr-o continua stare de nervi, motiv pentru care s-a decis sa-i ceara baschetbalistului compensatii in instanta. Suma? Doar 416 milioane de dolari. In plus, Heckard a dat in judecata si producatorul de echipamente sportive Nike, pe motiv ca a contribuit la celebritatea sportivului prin campanii de promovare. Sosia lui Jordan s-a calmat, intr-un final, si a renuntat la proces.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top