Chiar și în ziua de astăzi sunt unele mistere cărora știința nu le-a găsit o explicație. De fapt, potrivit fizicianului Brian Cox, tocmai acesta este farmecul științei: cu cât explorează mai mult necunoscutul, cu atât acesta devine mai mare. Iată 7 mistere la care știința nu are încă un răspuns concludent.
MAI MULTĂ MATERIE DECÂT ANTIMATERIE
Antimateria este opusul materiei, iar când cele două se ciocnesc se anihilează reciproc, fenomen care ar fi trebuit să apară la scurt timp după formarea Universului. Acest lucru s-a petrecut atunci, dar încă mai există suficientă materie pentru formarea stelelor, constelațiilor și galaxiilor pe care azi le cunoaștem. Una dintre explicațiile existenței materiei numeroase în Univers ar putea fi data de bosoni, niște particule subatomice instabile.
UNDE A DISPĂRUT LITIUL-7?
Izotopul Litiu-7 se pare că a fost pierdut definitiv, susțin cercetătorii. Fenomenul dispariției acestui izotop a fost semnalat încă de acum 30 de ani de către Monique și Francois Spite, cercetători de la Observatorul din Paris.
DE CE DORMIM?
O întrebare prostească, ar spune unii. Nu e chiar așa. Știm că somnul este reglat de ritmul circadian, dar nimeni nu poate explică DE CE se întâmplă așa și nu rămânem treji 24 din 24 de ore. Există organisme care nu au nevoie de somn, spre deosebire de majoritatea organismelor cunoscute, printre care și omul.
UNDE SUNT EXTRATEREȘTRII?
Șansele că noi să fim singuri în Univers sunt extrem de mici, potrivit cercetătorilor. Cu toate acestea, nimeni nu poate declara că a văzut până acum un extraterestru. Există teorii care susțin că aceștia sunt printre noi bine camuflați, acest lucru arătând tehnologia avansată pe care o dețin.
DIN CE E FORMATĂ MATERIA NEAGRĂ?
80% din materia totală din Univers este alcătuită din materie neagră. Se spune că această poate înghiți chiar și fasciculele de lumină (celebrele găuri negre au putere de atracție incredibil de mare). Nu se știe încă exact ce compune materia neagră.
CUM A APĂRUT VIAȚĂ?
Teoria cea mai la modă în ultimii ani este teoria panspermiei. Această susține că microbii, de la care s-a dezvoltat viața așa cum o știm acum, au ajuns pe Terra din spațiu cu ajutorul unor comete.
CE ESTE ENERGIA NEAGRĂ?
70% din Univers este format din energie neagră, a cărei compoziție, de asemenea nu este foarte clară. Această energie ar fi responsabilă de expansiunea Universului, proces despre care se spune că este perpetuu.
Citește și: Mister spulberat! De ce nu poartă prințul William verigheta
Citește și: „Fetita fantoma” care apare in peste 20 de imagini. Misterul care o inconjoara
Acest articol a fost actualizat la: 2017-05-31T13:58:55+03:00 13:58
Acest site foloseste cookies.
Read More