Connect with us
Celine Dion riscă să-și piardă toată averea. Suma uriasă pe care trebuie să o plătească

Știri

Celine Dion riscă să-și piardă toată averea. Suma uriasă pe care trebuie să o plătească


Celine Dion, supervedeta canadiană, se confruntă cu o problemă financiară care i-ar putea afecta, la vârsta de 50 de ani, atât imaginea cât şi averea strânsă în trei decenii de carieră, relatează ziarul spaniol El Pais.

Agenţia care a reprezentat-o timp îndelungat, firma californiană ICM Partners, îi cere artistei să-i plătească suma de 500 de milioane de dolari. Ceea ce i-ar putea pune în pericol lui Celine Dion aproape întreaga avere, estimată în 2018 de revista Forbes, la 430 de milioane de dolari, relatează Agerpres.

Se cunosc puţine detalii ale acestei reclamaţii. Potrivit revistei de specialitate Billboard, care a avut acces la documentele firmei, plângerea se referă la un contract pe care artista l-a semnat în 2017 – un an după decesul în ianuarie 2016 al soţului său, Rene Angelil, care a consiliat-o în materie legală şi financiară timp de trei decenii.

“După cum se ştie, Rob Prinz a reprezentat-o pe Celine Dion de 30 de ani, de la începutul carierei sale, ceea ce include un contract în valoare de 500 de milioane de dolari rezultaţi din anii îndelungaţi de turnee şi de un contract pe care ea l-a semnat în 2017”, se poate citi în documentul ICM.

În text se adaugă că, “din păcate, doamna Dion refuză să plătească totalitatea comisioanelor pe care le datorează agenţiei în urma acestui acord”.

Deşi asigură că “admiră şi respectă” talentul său “extraordinar ca artistă” şi face toate eforturile pentru a soluţiona pe cale amiabilă diferendul, ICM ameninţă: “Nu avem altă opţiune decât să începem procesul legal pentru a ne asigura de restituirea compensaţiei care ne este datorată. Firma face public totodată anunţul că nu o mai reprezintă pe Celin Dion”.

Ceea ce atrage atenţia, pe lângă suma de sute milioane pretinsă, este perioada de timp.

Plângerea intervine după nouă luni de la ruptura profesională, iar contractul care este vizat este prea recent pentru a pretinde o sumă de 500 de milioane de dolari. Şi, mai ales, atrage atenţia că totul se întâmplă după doi ani de la moartea lui Rene Angelil şi într-un moment excepţional al carierei lui Celine Dion.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top