Connect with us
criminalilor-17072015

Știri

Cercetarea care ar putea explica motivele criminalilor în serie

O nouă cercetare din domeniul psihologiei ar putea explica motivele criminalilor în serie pentru care au recurs la gesturi extreme care au intrat în istoria omenirii.

Facultatea Hrvard ar putea să intre în istorie încă o dată datorită noii cercetări-experiment din domeniul psihologiei care ar putea explica oamenilor de știință motivele criminalilor în serie pentru care recurg la anumite gesturi de o violență extremă.  Ted Kaczynski a fost unul dintre participanții la studiu. Cercetarea pare să fi contribuit la formarea ideii despre omenire conform careia, Ted a construit 16 bombe, a ucis 3 oameni și a rînit grav alte 23 de persoane.

Cunoscut pe toată planeta drept Unabomber, Ted Kaczynski  a fost ales în urmă cu mult timp să participe la un experiment psihologic realizat de renumitul specialist Henry A. Murray. Cercetarea s-a întins pe o durată de aproximativ trei ani. Ted Kaczynski şi un grup de 21 de studenţi din acea vreme au fost puși să îşi dezvolte o credință personală în legătură cu existența umană. Participanții trebuiau să îşi apere această credință în faţa altui coleg de facultate.

În timpul studiului în care se argumentau ideile tinerii erau conectaţi la electrozi, și au fost puși în faţa unei oglinzi care inducea o lumină puternică şi caldă. Credințele fiecărui participant Ideile nu erau dezbătute în realitate cu un student la Drept care trebuia să demonteze orice idee. Studiul a fost înregistrat, iar studenții care au participat erau puși să o urmărească din nou. Specialistul Murray a vorbit despre acest experiment ca fiind unul ,, ușor abuziv la adresa persoanei implicate în studiu”.

Theodore Kaczynski, cunoscut și sub numele de Unabomber, este un matematician american și critic social neo-Ludit, ce a dus o campanie de atentate cu bombă prin poștă. S-a născut în Chicago, Illinois, dovedind o inteligență extraordinară încă din copilărie. Kaczynski a absolvit la Harvard, iar apoi și-a luat doctoratul în matematică la Universitatea din Michigan. La vârsta de 25 de ani a devenit asistent universitar la Universitatea din California, Berkley, dar a renunțat la acest post doi ani mai târziu.

Între 1978 și 1995, Kaczynski a trimis un număr de 16 bombe având ca țintă oameni din cadrul universităților și transporturilor aeriene, omorând 3 oameni și rănind alți 23. Kaczynski a trimis o scrisoare ziarului The New York Times în data de 24 aprilie 1995 promițând că „renunță la terorism” dacă cele două ziare, The Times și The Washington Post îi vor publica manifestul.

După o amplă acțiune derulată de FBI pentru capturarea lui, acesta a fost prins în cele din urmă după ce fratele lui Ted i-a recunoscut scrisul publicat în ziar. Pentru a evita condamnarea la moarte, Kaczynski a pledat vinovat, iar în acest moment își ispășește sentința de condamnare pe viață, ca în cazul tuturor criminalilor în serie, în închisoarea de maximă siguranță Admax din statul Colorado.

Sursa foto: pdome.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top