Connect with us

Știri

Cercetatorii au descoperit un nou MISTER al Universului. Ce se intampla ACUM in spatiu?

Universul este plin de mistere si, cu fiecare zi care trece, descoperim tot mai multe lucruri ciudate. De la anuntul NASA ca a detectat apa pe planeta Marte, o noua informatie face inconjurul Internetului.

MISTER IN SPATIU. Au fost descoperite unde misterioase in jurul unui disc de praf.

Astronomii americani si europeni au descoperit intr-un disc de praf din jurul unei stele niste forme care se misca cu o viteza uriasa.

Undele misterioase au fost gasite in jurul stelei AU Microscopii si nu seamana cu nimic din ce s-a vazut pana acum.

Originea acestor unde spatiale nemaiintalnite este o enigma pentru cercetatori. Aceasta descoperire a fost publicata in editia de azi a revistei „Nature”.

Undele au fost captate de Very Large Telescope al Observatorului Spatial European si de telescopul spatial Hubble al NASA.

MISTER IN SPATIU. AU Microscopii este o stea relativ tanara, anunta oamenii de stiinta. Astronomii spera ca aceste unde misterioase le vor da indicii despre descoperirea unor noi planete ori inclusiv viata extraterestra.

„Ceea ce am observat ne arata ceva neasteptat”, explica Anthony Boccaletti de la Observatorul din Paris, autorul principal al articolului stiintific din Nature.

Discul de praf care inconjoara steaua AU Microscopii a fost observat si in trecut, in 2010 si 2011.

Ceea ce i-a surprins foarte tare pe oamenii de stiinta este viteza uluitoare cu care aceste unde spatiale se misca. Deocamdata, nu se stie care este explicatia acestui fenomen.

Sursa foto: larazon.es

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top