Cererea de eliberare condiționată a lui Victor Becali a fost admisă

06.12.2016
Cererea de eliberare condiționată a lui Victor Becali a fost admisă

Cererea de eliberare condiționată a lui Victor Becali a fost admisă de către Judecătoria Medgidia. Victor Becali este condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul “Transferurilor”. Decizia instanţei nu este definitivă.

Magistraţii Judecătoriei Medgidia au admis solicitarea lui Victor Becali de eliberare condiţionată din penitenciar. Decizia poate fi contestată la Tribunalul Constanţa.

Aceasta este a doua cerere de eliberare depusă de Victor Becali.

În 14 noiembrie, Tribunalul Constanţa a luat în discuţie contestaţia depusă de Victor Becali la decizia Judecătoriei Medgidia din 25 octombrie care a respins prima sa cerere de eliberare condiţionată.

Victor Becali este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, unde ispăşeşte o pedeapsă de patru ani şi opt luni închisoare în dosarul ”Transferurilor”.

Victor Becali, condamnat în dosarul „Transferurilor”

În 14 septembrie, fratele lui Victor Becali, Ioan Becali, a fost eliberat condiţionat din închisoare, printr-o decizie a Tribunalului Ilfov. Acesta a executat doi ani şi jumătate din pedeapsa de şase ani şi patru luni de închisoare.

În martie 2014, în dosarul transferurilor de jucători au fost condamnaţi Ioan Becali şi Cristian Borcea la câte şase ani şi patru luni de închisoare. Victor Becali a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare. George Copos a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare. Mihai Stoica a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Gheorghe Popescu a fost condamnat la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare. Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu au fost condamnați la câte trei ani şi patru luni de închisoare.

Dintre cei opt oameni din fotbal mai sunt încarceraţi Victor Becali şi Cristian Borcea, ceilalţi fiind eliberaţi condiţionat.

Victor Becali mai este judecat într-un dosar alături de Ioan Becali şi Cristian Borcea, pentru că i-ar fi dat mită 195.000 de euro judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti. Totul cu scopul să dispună achitarea oamenilor din fotbal acuzaţi în dosarul ”Transferurilor”.