Connect with us
Gabriela Firea despre candidatura sa la Prezindețiale. Rezultate Alegeri și Referendum

Știri

CEx PSD. Gabriela Firea a rămas fără funcţii în PSD

CEx PSD. Social-democrații s-au reunit în ședință a Comitetul Executiv, urmând să discute despre remanierea guvernamentală, dar și despre soarta primarului Gabriela Firea.

Aceasta a decis să renunțe la președinția interimară a PSD București și este posibil ca după ședința de azi să rămână doar simplu membru PSD.

Update: Firea a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD, fiind înlocuită de Rodica Nassar.

De asemenea, conducerea PSD Ilfov, unde Firea era preşedinte a fost dizolvată.

Ştire iniţială

„Mi-am depus acum demisia din calitatea de preşedinte interimar la PSD Bucureşti. E o formă a mea de protest pentru că de doi ani de zile domnul Dragnea a blocat alegerile la această organizaţie şi la alte câteva din ţară, probabil pentru a fi vulnerabili şi a fi la mâna sa.

O poziţie interimară nu poate dura doi ani, aşa cum mi s-a întâmplat mie”, a spus Firea.

De altfel, Liviu Dragnea împreună cu alți lideri social democrați ar fi decis duminică să-i retragă sprijinul politic acesteia, după criticile repetate la adresa președintelui PSD. Şedinţa se va desfăşura la Palatul Parlamentului şi este programată să înceapă la ora 11,00.

La finalul şedinţei Biroului Politic al PSD din 13 noiembrie, legat de remaniere, premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că va prezenta o evaluare generală asupra activităţii Guvernului, dar şi o evaluare pe fiecare minister în parte, pornind de la obiectivele programului de guvernare.

„În şedinţa Comitetului Executiv vin cu o evaluare pe fiecare minister în parte. (…) Am ţinut cont de toate punctele din programul de guvernare şi o să vin cu o evaluare generală asupra guvernării şi cu o evaluare pe fiecare minister în parte, pornind de la lucrurile asumate”, a afirmat Dăncilă.

Totodată, pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al social-democraţilor ar urma să se afle şi discutarea situaţiei primarului general, Gabriela Firea.

CEx PSD – Războiul Dragnea – Firea

Întrebat de presă la finalul BP al PSD din 13 noiembrie dacă în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare se va discuta situaţia primarului general, Gabriela Firea, Dragnea a răspuns: „Pe teste grilă?”

El a replicat astfel la faptul că Firea declarase anterior că a existat varianta ca în CExN-ul unde se va discuta tema remanierii guvernamentale, membrii forului de conducere al PSD să aprecieze activitatea miniştrilor social-democraţi prin răspunsuri la teste grilă pregătite în acest sens.

Reporterul i-a replicat liderului PSD că altele ar putea fi acuzaţiile în CExN la adresa Gabrielei Firea după ce aceasta a spus despre Dragnea că nu are „bărbăţie politică să recunoască faptul că a discutat cu primarii de Sectoare despre desfiinţarea Primăriei Generale”.

Liviu Dragnea a spus:”Discutăm în CExN”.

Fiind întrebat în continuare dacă se impune excluderea Gabrielei Firea din partid, preşedintele PSD a spus: „Doamne fereşte! Cum să piardă partidul un asemenea om! Eu nu susţin aşa…”. „Iar în legătură cu bărbăţia, să stea liniştită, am suficientă bărbăţie!”, a mai afirmat Dragnea.

Pe 15 noiembrie, reprezentanţii PSD Spania au solicitat demisia Gabrielei Firea din funcţiile pe care le deţine în partid, acuzând faptul că primarul general al Capitalei, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent la Madrid, nu şi-a alocat timp pentru discuţii cu membrii comunităţii româneşti din această ţară.

Vineri, pe 16 noiembrie, la Parlament, Gabriela Firea a declarat că la următoarea şedinţă a CExN al PSD îşi „aşteaptă sentinţa”, aceea de a fi lăsată fără funcţiile politice.

„Îmi aştept sentinţa. Aştept să fim convocaţi la Comitetul Executiv, să vedem ce se va întâmpla acolo. Prea mari surprize nu cred că vor fi.

Am înţeles că situaţia mea este deja decisă, dar voi merge. Am înţeles că se doreşte, cel puţin pentru început, să rămân fără funcţiile politice – preşedintele PSD Bucureşti şi Ilfov. (….) Îmi aştept sentinţa cu demnitate, cu capul sus. Am intrat în PSD simplu membru de partid voi rămâne simplu membru de partid, dacă asta va fi dorinţa domnului Dragnea”, a spus Firea.

Totodată, primarul general al Capitalei a menţionat că este convinsă că viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD va fi convocată atunci când vor exista voturile necesare îndepărtării sale.

„Acum sunt convinsă că nu va convoca CEx-ul decât atunci când va avea cu siguranţă voturile necesare îndepărtării Gabrielei Firea. Este chiar hilar unde a ajuns PSD, să nu mai suporte actualul preşedinte nicio replică, niciun cuvânt, niciun proiect din partea niciunui coleg”, a declarat edilul.

Întrebată despre organizaţia PSD din Spania, care ar contesta-o, Firea a răspuns că reprezentanţii acesteia „probabil au fost sunaţi de la Bucureşti”.

Citește și: Comisia Europeană, prima reacție după criticile PSD cu privire la MCV: „Nu pedepsește…”

2 Comments

2 Comments

  1. Balana Ilie

    2018-11-20T17:12:45+02:00 at 17:12

    Foarte interesante materialele prezentate de Dvs.Doresc ,in continuare,sa primesc.Multumesc.

  2. Florin V.

    2018-11-19T16:53:29+02:00 at 16:53

    Cel mai mult ma socheaza prostia voastra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top