Connect with us
Cheltuielile de Crăciun și Revelion cresc cu 4,4% în acest an. Studiul efectuat de compania de cercetare Mednet Marketing Research Center

Știri

Cheltuielile de Crăciun și Revelion cresc cu 4,4% în acest an

Cheltuielile de Crăciun și Revelion cresc cu 4,4% în acest an. Studiul efectuat de compania de cercetare Mednet Marketing Research Center și a vizat mediul urban (orașe cu un număr de locuitori cuprins între 20.000-100.000). Concluzia la care s-a ajuns este că românii ce locuiesc în astfel de orașe vor aloca un buget mediu de 1.698 lei (377 euro). Cifrele sunt în creștere cu 4 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

Eșantionul folosit în cadrul studiului este de 800 de persoane, iar marja e eroare este de ±3,46%.

Cheltuielile de Crăciun și Revelion: ce buget au românii pentru sărbători?

Conform datelor culese, bugetul total pentru Crăciun și Revelion, al unui locuitor din mediul urban este estimat la 1.660,87 lei. Astfel, aproximativ 85% dintre locuitorii din oraşe vor cheltui sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 lei pentru cele două mari evenimente ale iernii. Restul vor acorda sărbătorilor o sumă mai mică de 1.000 de lei.

Cea mai mare parte a bugetului pentru sărbătorile de iarnă va fi repartizată produselor alimentare şi nealimentare. Locuitorii din urban vor cheltui, în medie, pentru produsele alimentare 649,25 lei, iar pentru cele nealimentare 430,43 lei.

Bugetul mediul direcționat către achiziționarea de cadouri nu va depăși 560 de lei. Pentru ieșirile în oraș, românii vor cheltui în jur de 290 de lei. În timp ce excursiile se vor încadra într-un buget de maxim 790 de lei.

Citește și: Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN 2016 și de REVELION 2017

Un alt detaliu important al acestei perioade festive este bradul de Crăciun. Conform studiului, mai mult de jumătate din respondenți dețin un brad artificial și nu au intenția de a achiziționa unul natural. Cei care optează pentru un brad natural reprezintă sub 30% din eșantion.

Referitor la Revelion, statistica este mai mult decât clară. 80% din cei care au răspuns chestionarului vor petrecere seara dintre ani în țară. Numai 2% vor celebra noul an peste hotare. Acest procent este chiar mai mic decât cel al românilor care muncesc de Revelion (4%).

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top