Categorii Știri

Chiar ai nevoie de antibiotice? Iata testul care poate sa iti spuna adevarul!

Ai cu adevarat nevoie de antibiotice sau nu? Iata testul care poate sa confirme acest lucru!

Multe persoane au tendinta de a apela la antibiotice, chiar si la cel mai mic semn de raceala. Chiar daca efectele negative ale acestui tip de medicamente sunt destul de cunoscute, se pare ca multe persoane considera ca antibioticele sunt cea mai puternica solutie pentru a combate boala. Din pacate, consumul ridicat de astfel de pastile cauzeaza de-a lungul timpului multe probleme de sanatate si slabeste considerabil sistemul imunitar.

Antibioticele sunt foarte eficiente in lupta cu bacteriile, insa racelile obisnuite sunt cauzate in general de infectii virale, infectii pentru care antibioticele nu sunt recomandate si nu au un efect satisfacator. Ba chiar ar putea fi cauza declansarii altor afectiuni grave. Studiile arata ca aceste medicamente sunt responsabile de imbolnavirea a doua milioane de persoane anual si moartea a cel putin 23 de mii, doar in Statele Unie.

Tocmai pentru a stopa consumul excesiv de antibiotice ar putea fi implementat un mod de a depista nevoie reala de administare a acestora. Astfel, medicii ar inceta prescrierea antibioticelor atunci cand nu este cazul. Majoritatea infectiilor respiratorii precum bronsitele, racelile sau penumonia ar putea fi tratate, in cele mai multe cazuri, si prin alte metode care prezinta riscuri mai mici pentru organism. Testul de sange care ar fi solutia ideala este inca intr-un stadiu incipient, insa el ar putea fi pus in practica cat mai curand, spun oamenii de stiinta.

Cercetatorii afirma ca testul la care se lucreaza acum are o acuratete de aproximativ 87% in prezent si poate stabili daca infectia de care pacientul sufera este 100% de natura virala sau de natura bacteriologica. Acelasi grup de cercetatori americani incurajeaza medicii sa faca investigatii mai amanuntite inainte sa prescrie pacientilor antibiotice doar pe premisa ” mai bine in siguranta acum, decat cu regrete mai tarziu.”. Totodata, pacientii au obligatia de a merge la medic inca de la cele mai nesemnificative simptome, pentru a putea opri dezvoltarea infectiilor inca din faza incipienta.

Acest articol a fost actualizat la: 26 ianuarie 2016 22:59

Share
Scris de
Cristina Bosioc