Connect with us
Cine a ucis-o pe Viktoria Marinova? Un nou suspect arestat de bulgari

Știri

Cine a ucis-o pe Viktoria Marinova? Un nou suspect arestat de bulgari

Un cetăţean bulgar a fost arestat marţi seară în Germania în cazul asasinării jurnalistei de televiziune Viktoria Marinova, au confirmat miercuri autorităţile bulgare, transmit agenţiile internaţionale de presă.

De asemenea, cetățeanul român reținut a fost eliberat din lipsă de probe.

‘Ancheta a permis identificarea unui bărbat care a fost arestat în cursul nopţii trecute de poliţia din Germania la cererea noastră’, a precizat ministrul bulgar de interne, Mladen Marinov, într-o conferinţă de presă la Sofia.

‘În acest stadiu, nu considerăm că omorul are legătură cu activitatea profesională a victimei’, a indicat procurorul-şef Sotir Ţaţarov.

El a precizat că autorităţile bulgare au emis mandat european de arestare pe numele lui Severin Krasimirov, născut în 1997, acuzat de crimă şi viol.

Potrivit postului de televiziune bulgar Nova, care cita o sursă apropiată anchetei, ADN-ul persoanei reţinute este 100% identic cu mostrele de ADN care au fost prelevate din probe găsite în locul crimei, informaţie confirmată de ministrul de interne.

Citește și: O jurnalistă de investigaţii a fost ucisă. Ce făcuse înainte să moară

Românul arestat în cazul uciderii Victoriei Marinova, eliberat

Cetăţeanul român reţinut de autorităţile bulgare în ancheta privind asasinarea jurnalistei de investigaţii Viktoria Marinova a fost eliberat, fără să fie formulate acuzaţii împotriva sa, a anunţat marţi seară poliţia bulgară, transmite agenţia Reuters.

„Munca noastră continuă. În prezent, nu există fapte şi evoluţii pe care să le putem anunţa. Cetăţeanul român urmează să fie eliberat”, a declarat Teodor Atanasov, şeful poliţiei regională din Ruse.

Poliţia bulgară anunţase anterior în aceeaşi zi că a reţinut, pentru 24 de ore, un cetăţean român de origine ucraineană şi că în prezent verifică alibi-ul său în cadrul anchetei privind acest asasinat.

Viktoria Marinova (30 de ani), care era reprezentant administrativ şi prezentatoare la postul local TVN Ruse, a murit după ce a fost lovită, strangulată şi violată. Corpul său lipsit de viaţă a fost descoperit sâmbătă într-un parc din oraşul Ruse, aproape de malul Dunării.

Anchetatorii încearcă să afle mobilul asasinatului fără a exclude o posibilă legătură cu activitatea profesională a victimei.

La ultima ediţie a emisiunii sale din 30 septembrie, Marinova a difuzat o convorbire cu doi reputaţi jurnalişti de investigaţii: Dimitar Stoianov din Bulgaria şi Attila Biro din România, care întreprind o anchetă în legătură cu bănuielile de fraudă în cazuri de gestionare a fondurilor europene, în care ar fi implicaţi oameni de afaceri şi aleşi.

Dimitar Stoianov şi Attila Biro au fost reţinuţi pentru scurt timp de către poliţie în cursul acestei anchete, cazul lor provocând o reacţie de condamnare din partea organizaţiei neguvernamentale Reporteri fără Frontiere

1 Comment

1 Comment

  1. Emil M.

    2018-10-10T12:19:21+03:00 at 12:19

    Totul ii cusut cu ata florescenta verde-lamaie incepand de la primele declaratii ale militziei bulgare care deja stiau „sigur” ca crima n-are nicio legatura cu anchetele de coruptie si terminand cu sinuciderea suspectului (?) pana la data procesului ! care prea si-a dat silinta ca totul sa para STAS cum zic bulgarii – „crima-jaf-viol”.
    Si cat de repede au strins militzienii „brobele de netagaduit” de parca le-ar fi avut gata pregatite in sertar si au si avertizat repejor Germania cu ora si locul pe unde va penetra acest ninja bulgar granita.
    Daca Germania NU e implicata in aceasta mizerie – ar face bine sa-l retina in custodie pe „turistul bulgar” cel putin pana la inceperea anchetei si pana la primele declaratii – asta ca sa vada si bulgarii cine tremura mai tare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top