Connect with us
Alexandra Anca Mureșan a fost numită director executiv la Agenția Națională de Transplant, printr-un ordin al ministrului Sănătății.

Știri

Cine este Alexandra Anca Mureșan, noul director executiv de la Agenția Națională de Transplant

Agenția Națională de Transplant are un nou șef. Alexandra Anca Mureșan a fost numită în funcția de director executiv al instituției, printr-un ordin de ministru.

Alexandra Anca Mureșan îl va înlocui astfel în funcție pe Radu Deac. Decizia ministrului Sănătății vine în contextul morții tânărului Călin Farcaș.

Citește și: Călin Farcaș a murit. Cum a grăbit incompetența autorităților române sfârșitul tânărului

„Se impune restructurarea Agenţiei Naţionale de Transplant, pentru buna funcţionare şi transparentizare a activităţii de transplant în România. Numirea de astăzi este un prim pas în acest sens. 

Am încredere că noul director executiv va reuşi să organizeze un sistem care să funcţioneze în condiţii optime, în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de efectuarea unui transplant.

Mai mult, sperăm că nouă lege a transplantului va putea fi gata în cel mai scurt timp pentru consultare.

Mi-am propus să continui să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru ca drama tânărului care a pierdut ieri lupta cu viaţa să nu se mai repete”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, citată în comunicat.

Printre atribuţiile directorului executiv al ANT se numără: reprezentarea Agenţiei în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoane fizice sau juridice din ţară şi din străinătate, aprobarea Regulamentului de ordine interioară şi normele privind disciplina tehnologică şi administrativă.

Acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării la om, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare, supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară şi trasabilitate a organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană destinate transplantării, în conformitate cu directivele şi recomandările Uniunii Europene.

Noul director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, dr. Alexandra Anca Mureşan, este medic primar chirurgie generală din anul 2013. Până în prezent şi-a desfăşurat activitatea la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie „prof. dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca. Este un bun cunoscător al proceselor de control al calităţii şi normelor legislative din domeniul sanitar, transmite Agerpres.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top