Cine este Ester Peony câștigătoarea Eurovision România 2019

17.02.2019
Cine este Ester Peony  câștigătoarea Eurovision România 2019

Ester Peony a surprins întreaga Românie și a câștigat trofeul Eurovision România 2019. Nimeni nu se aștepta ca Ester să fie aleasă marea câștigătoare, dar juriul internațional a făcut diferența.

Cine este Ester Peony?

Ester Peony – „On a Sunday“    Ester Alexandra Creţu, cunoscută profesional ca Ester Peony, este o cântăreaţă şi compozitoare de origine română. Pasiunea ei pentru muzică a apărut încă din copilărie, pe când locuia cu familia în Montreal, Canada.

În 2014, Ester s-a făcut remarcată în mediul online prin înregistrarea unor cover-uri în stil propriu, fapt care i-a adus aprecierea internauţilor, dar şi piatra de temelie către semnarea unui contract cu o casă de discuri din România.

Un an mai târziu, a debutat pe radio şi TV cu piesa „Sub aripa ta“ (feat. Vescan), care s-a bucurat de succes, clasându-se săptămâni la rând în topurile radiourilor şi posturilor TV de muzică din România.

Totodată, începe să concerteze atât solo, cât şi în cadrul unui turneu organizat prin ţară alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. În 2018 lansează primul EP, „Dig It“, unde Ester se numără printre principalii compozitori. Împreună cu Alexandru Şerbu şi Ioana Victoria Badea scrie „On a Sunday“ cu care se încrie în Selecţia Naţională Eurovision 2019. În prezent, Ester lucrează la primul ei album care va fi lansat în 2019.

Piesa câștigătoare Eurovision România 2019

Articolul continua dupa publicitate

Știri despre Ester Peony Eurovision România 2019