Connect with us
Cine este femeia care a lovit şi muşcat doi poliţişti într-un mall din Capitală

Știri

Cine este femeia care a lovit şi muşcat doi poliţişti într-un mall din Capitală

Femeia care şi-ar fi agresat copilul într-un mall din Capitală şi care, ulterior, a lovit şi muşcat poliţiştii sesizaţi de o angajată a centrului comercial a fost plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, potrivit Direcţiei General de Poliţie Bucureşti.

Într-un comunicat de presă Poliţia Capitalei precizează că, vineri, 26 ianuarie 2018, în jurul orei 20.00, prin apel 112, o personă a sesizat că o femeie vrea să-şi lovească copilul şi că la momentul în care a intervenit a avut acelaşi comportament violent şi faţă de ea astfel că a cerut intervenţia poliţiei deoarece a considerat că se afla în pericol şi nu a intervenit nimeni.

După ce doi agenţi s-au deplasat la faţa locului şi au identificat femeia, care era alături de copilul său minor şi de un bărbat şi o altă femeie, i-au cerut să se legitimeze, aceasta refuzând.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 218 din 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, în art. 31 se prevede că în realizarea atribuţiilor ce-i revin, potrivit legii, poliţistul este învestit cu exerciţiul autorităţii publice şi are mai multe drepturi şi obligaţii principale, printre care să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispoziţiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă ilegală (lit.a). (…)

În baza aceleia şi prevederi legale, respectiv art. 31 din Legea 218 din 2002, poliţiştii au solicitat persoanei să-i însoţească la secţia de poliţie pentru identificare, dar aceasta a refuzat, manifestând un comportament violent şi lovindu-l pe unul dintre poliţişti, timp în care îi adresa şi injurii”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Femeia a fost apoi imobilizată

„Aşa cum se prevede la litera b) al aceluiaşi articol, poliţiştii au dreptul şi obligaţia să conducă la sediul Poliţiei pe cei care, prin acţiunle lor periclitează viaţa persoanelor, ordinea publică sau alte valori sociale, precum şi persoanele suspecte de săvârşirea unor fapte ilegale, a căror identitate nu a putut fi stabilită în condiţiile legii.

În cazurile nerespectării dispoziţiilor date de poliţist, acesta este îndreptăţit să folosească forţa, verificarea situaţiei acestor categorii de persoane şi luarea măsurilor legale, după caz, se realizează în cel mult 24 ore, ca măsură administrativă”, potrivit sursei citate.

Femeia a fost condusă la autospeciala de poliţie, iar copilul a rămas în grija persoanelor ce o însoţeau, ulterior acesta fiind luat în grijă de bunică.

Femeie a primit control judiciar pentru 60 de zile

Ulterior, ea a fost reţinută pentru 24 de ore, procurorii dispunând apoi control judiciar pentru 60 de zile.

Au fost puse la dispoziţia unităţii de Parchet, imagini surprinse de camerele de supraveghere precum şi actele procedurala întocmite de poliţişti.

„Totodată, este necesar a fi menţionat faptul că proiectul de lege pentru întărirea autorităţii poliţistului, promovat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne la finele anului 2017, are în vedere eficientizarea reglementării modului de acţiune în astfel de situaţii, inclusiv în ceea ce priveşte legitimarea, interceptarea, controlul, imobilizarea, folosirea forţei şi conducerea persoanelor la sediu, respectiv drepturile şi obligaţiile persoanelor”, concluzionează Poliţia Capitalei.

De partea cealaltă, tatăl femeii, Tudorel Manolache, un lăutar cunoscut, acuză poliţia şi spune că fiica lui este nevinovată:

„Am fost trataţi ca nişte infractori. Poliţiştii şi-au bătut joc de noi! Eu sunt muzicant. Fetiţa mea s-a dus la mall pentru a-i cumpăra băieţelului o geacă. Copilului nu i-a plăcut.

Sunt nişte minciuni ce s-a spus până acum! Copilul nu a fost bătut! Fiica mea a ţipat la copil. O clientă din magazin mi-a jignit fata. Vă jur că sunt minciuni! Copilul nu a fost bătut! Poliţia minte.

Domnul Coarnă nu cunoaşte subiectul. A ţipat la copil pentru că nu mai avea bani să îi cumpere ce geacă voia. Fata mea nu avea actele la ea pentru a fi legitimată. (…) Ne vom duce la IML. Fata mea este bătută rău!”.

2 Comments

2 Comments

  1. nikaia

    2018-01-29T22:17:21+02:00 at 22:17

    Politistii si-au facut datoria ! Este scandalos cum tot ea se crede persecutata si incearca impreuna cu avocata sa distorsioneze adevarul …
    Din pacate ,este un fenomen des intalnit in care persoane cu o educatie precara dar cu tupeu f mare dat de situatia financiara se comporta ca niste primate neintelegand ca nimeni nu e obligat sa asiste la scene de salbaticie intr-un loc public .

  2. GABRIELA

    2018-01-29T12:53:29+02:00 at 12:53

    pai,cine este? credeam ca ne spui tu! pentru mine,este o mama inconstienta,putin? mahalagioaica ! nu agreez pe unii politisti,dar SI-AU FACUT DATORIA! COPILUL NU A RAMAS SINGUR CI CU ..TOVARASA AGRESIVEI!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top