Connect with us
Președintele CSM despre OUG 7 Se abrogă textul privind conducerea parchetelor

Știri

Cine este judecătoarea Lia Savonea, noua șefă a CSM

Judecătoarea Lia Savonea a fost aleasă, miercuri, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit miercuri pentru a-şi alege noua conducere – preşedintele şi vicepreşedintele.

Judecătoarea Lia Savonea a fost aleasă preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, fiind singurul candidat la această funcție, iar procurorul Nicolae Andrei Solomon – vicepreşedinte.

Ea obținut 13 voturi pentru și 3 împotrivă, alte 3 voturi fiind declarate nule.

Savonea a fost președintele Curții de apel București (CAB). Savonea a reușit să coaguleze o majoritate, considerată pro-PSD, în Secția pentru judecători a Consiliului și în plen, scrie g4media.ro.

Inteligentă și bine pregătită, Savonea este definită, însă, cel mai bine de propriile acțiuni. Spre exemplu, în noiembrie, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, Savonea a pus în discuție revocarea șefei ICCJ, judecătoarea Cristina Tarcea.

La începutul lui octombrie, Secția pentru judecători, dominată de judecătoarea Savonea, s-a răstit chiar la ambasadorul SUA, pe motiv că ar afecta independența Justiției.

Trebuie precizat și că Lia Savonea este soția avocatului Mihai Savonea (fost profesor de sport), fost coleg de cabinet cu Cezar Bivolaru, avocatul lui Marian Vanghelie și cu Cătălin Voicu, senatorul PSD condamnat pentru corupție în două dosare penale la câte 7 ani de detenție efectivă.

CSM are în componenţă 19 membri: nouă judecători şi cinci procurori aleşi de magistraţi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor şi validaţi de Senat, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept – ministrul Justiţiei, preşedintele ÎCCJ şi procurorul general al României.

Mandatul membrilor aleşi este de şase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

Citește și: Viorica Dăncilă anunţă OUG de modificare a Codurilor penale

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. M.G.

    2018-12-12T14:03:57+02:00 at 14:03

    Asta se intampla intr-o tara defecta. La cat e de urata aschimodia asta nu ma mir ca e pesedinta, jigoodia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top