Connect with us
Cine este patronul publicației belgiene New Europe, care laudă revocarea Codruței Kovesi

Știri

Cine este patronul publicației belgiene New Europe, care laudă revocarea Codruței Kovesi

Publicația New Europe, cu sediul la Bruxelles, în Belgia, a publicat un articol în ediția sa online în care laudă demiterea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA, spunând că astfel se va pune capăt abuzurilor.

„Un nou raport arată că România este de departe statul din Uniunea Europeană care încalcă cel mai mult drepturile omului”, observă New Europe, notând că, printre numeroasele probleme, în februarie, procurori DNA care lucrau sub autoritatea Laurei Codruţa Kovesi au fost înregistraţi în timp ce discutau despre tentative de a fabrica dovezi.

„În final, umbra justiţiei politizate care afecta mandatul ei s-a dovedit a fi prea puternică. Prin urmare, încotro se îndreaptă lupta anticorupţie?

Primul pas ar trebui să fie întreruperea relaţiei toxice a DNA cu Serviciul Român de Informaţii (SRI). Cele două structuri, esenţiale pentru lupta anticorupţie, au dezvoltat o relaţie care a creat potenţialul pentru abuzuri în sistemul judiciar.

Această alianţă autonomă, cimentată printr-un protocol de cooperare, este o reminiscenţă îngrijorătoare a justiţiei din perioada comunistă, aplicată prin temuta Securitate”, subliniază New Europe într-un editorial intitulat „Înlăturarea Laurei Kovesi de la conducerea DNA oferă României o oportunitate de aur pentru eradicarea petelor abuzurilor din trecut”.

„România nu trebuie doar să îşi remedieze imaginea, ci trebuie şi să reinstituie responsabilitatea democratică a acestor două instituţii importante ale ţării”, subliniază New Europe.

Patronul New Europe, apropiat al lui Dan Voiculescu

Patronul New Europe Media Group este Basil Coronakis, un om de mass-media originar din Grecia, apropiat al lui Dan Voiculescu.

Într-o ediție tipărită a publicației din 2013, New Europe publica un articol în care îl critica pe Traian Băsescu.

Chestionat de Hotnews la vremea respectivă, acesta a afirmat că îl cunoaște pe Dan Voiculescu și că în trecut a scos versiunea tipărită a publicației la una din tipografiile patronului Antenelor și că s-a consultat cu acesta înainte de a publica articolul „Băsescu, ultimul autocrat al Europei”.

Băsescu spunea la vremea respectivă că publicația a aparținut trustului Intact, la un moment dat.

New Europe a mai avut articole critice la adresa Codruței Kovesi, legându-se de cazul lui Sebastian Ghiță.

În trecut, europarlamentarul PSD Corina Crețu a scris articole pentru New Europe, mai spunea hotnews.ro.

Citește și: Laura Codruța Kovesi a primit casă de la stat

3 Comments

3 Comments

  1. val

    2018-08-07T09:11:58+03:00 at 9:11

    sunt sigur ca ceea ce a publicat individul,a fost o scrisoare primita de la Gadea! nici un om cu pregatire medie nu poate sa spuna ca revocarea celui mai professionist,onest si bine intentionat procuror roman ,apreciat acasa si in lume,a fost un lucru benefic!

  2. pavel

    2018-08-06T20:59:19+03:00 at 20:59

    cretu a publicat alaturi de:The 2016 edition featured 80 personalities with commentaries about the year ahead. These included Jean-Claude Juncker, Thorbjørn Jagland, Dimitris Avramopoulos, Frank-Walter Steinmeier, Benigno S. Aquino III, Joseph Daul, Corina Crețu, Manfred Weber, Gianni Pittella, Christine Lagarde, and more.[5]!!,publicatia e din 1993(inaintea antenelor)

  3. nuifertila

    2018-08-06T17:15:45+03:00 at 17:15

    si care este problema, nu sunt adevarate dezvaluirile despre abuzurile dna si ale fostei patroane ???

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top