Connect with us
Cine este tatăl lui Gigi Becali și ce avere i-a lăsat acesta fiului său

Știri

Cine este tatăl lui Gigi Becali și ce avere i-a lăsat acesta fiului său

Povestea familiei Becali începe în Albania, într-un sat numit Pleasa, de unde este originar bunicul lui Gigi Becali, Gheorghe.

Acesta a avut patru copii: Haralambie (tatăl lui Ioan și Victor Becali), Atanase (tatăl lui Gigi Becali), Toma și Constantin.

În 1928, bunicul lui Gigi şi al impresarilor Ioan şi Victor Becali, Gheorghe, a decis să se stabilească pe meleaguri româneşti, în Cadrilater, lângă Silistra.

Clanul a locuit acolo până în septembrie 1940, când sudul Dobrogei a fost cedat Bulgariei, prin tratatul de la Craiova. Gheorghe Becali şi ai lui s-au mutat atunci la Călăraşi, doar pentru scurt timp însă.

Toţi membrii familiei au cunoscut deportarea în timpul regimului comunist, pe motiv că ar fi colaborat cu Mişcarea Legionară, scrie Adevărul.

Toma, Gheorghe și Haralambie au trecut prin beciurile Securității, fiind opozanți ai colectivizării, dar și considerați admiratori ai legionarilor.

În 1946, familia Becali a fost trimisă în Banat, pentru ca 5 ani mai târziu să fie deportată la lagărul de muncă  Zagna-Vădeni, din Brăila.

Aici s-a născut și Gigi Becali, în anul 1958.

Ce spune Gigi Becali despre tatăl său

„Când a plecat din Săcălaz, tata n-a avut voie să ia cu el decât opt găini, doi cai, o vacă şi un porc”, a povestit acelaşi Gigi Becali.

„Tatăl lui Gigi Becali, Tase, era un punct de reper pentru satul deportaţilor.

Majoritatea caselor erau foarte sărăcăcioase, cu maximum două camere. A lui Tase avea cinci camere şi un balcon mare în faţă”, a povestit peste ani Traian Papazarcade, unul dintre vecinii de lagăr ai familiei.

În anul 1959, restricțiile clanului Becali au fost eliminate, iar aromânii au putut să se mute și să se stabilească în Pipera.

Tase Becali (foto dreapta)

Tase Becali, tatăl lui Gigi, a făcut avere din oierit și furniza carne de oaie și produse lactate pentru marile hoteluri (Intercontinental, Athénée Palace).

El mai obișnuia să ofere aceste lucruri și gratuit, pentru oameni influenți din Securitate și Miliție, pentru a nu fi deranjat de autorități

El ar mai fi vândut și sute de oi unor cetățeni arabi.

Gheorghe Becali a emigrat în Statele Unite, prin anii ‘60, iar timp de două decenii a lucrat şi a locuit în St. Louis. Dintre copiii lui, mai trăieşte doar Constantin, în Statele Unite ale Americii

Înainte să treacă în neființă, pe patul de moarte, Tase Becali i-a dat fiului său o veste șocantă.

“Pe patul de moarte mi-a spus: ți-am lăsat bani, moștenire din America o sută cincizeci de mii de dolari. Era un șoc, pentru ca nu îmi închipuiam că cineva poate să strângă atâția bani pe vremea aia”, a scris Becali in cartea “Becali si politica”.

Citește și: Mariana de la Exatlon, mesaj pentru Becali, după darul primit de la acesta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top