Votez Alegeri Locale 2020, stiri, rezultate, exit poll

Cine sunt maghiarii care au profanat cimitirul eroilor români din Valea Uzului. Ce riscă acum

18.05.2019
Cine sunt maghiarii care au profanat cimitirul eroilor români din Valea Uzului. Ce riscă acum

Au apărut imagini cu maghiarii care au profanat cimitirul eroilor români din Valea Uzului. Aceștia au fost filmați în momentul în care acopereau mormintele eroilor noștri cu saci de gunoi. Gestul reprobabil făcut de anumite persoane din comunitatea maghiară în cimitirul din Dărmănești, județul Bacău, a intrat deja în atenția ultrașilor.

Maghiarii care au profanat cimitirul din Valea Uzului, identificați

Pe grupul Ultras România au apărut imaginile cu persoanele care au profanat mormintele din cimitirul Valea Uzului. Românii de pe grupul de Facebook menționat au identificat coordonatorul acestei acțiuni urâte. Se pare că ar fi vorba despre un bărbat pe nume Csaba Baliga, notează b1.ro.

Ultrașii români promit răzbunare pentru ceea ce au făcut maghiarii. Aceștia se vor mobiliza pentru a răspunde acestor acțiuni pentru care riscă ani grei de pușcărie, căci profanarea de morminte constituie faptă penală.

În imaginile apărute pe Internet, apare și o femeie care are ochelari de soare pe ochi și este îmbrăcată în negru.

Cine sunt maghiarii care au profanat cimitirul eroilor români din Valea Uzului
Cine sunt maghiarii care au profanat cimitirul eroilor români din Valea Uzului

Cum este pedepsită profanarea de morminte în Codul Penal

”E timpul să ne apărăm țara. Haideți să organizăm ceva frumos și să mergem acolo”. Este unul dintre mesajele postate pe respectivul grup de unul dintre românii indignați pentru ce au văzut în spațiul public. Autoritățile nu au emis deocamdată niciun comunicat de presă cu privire la cum vor fi pedepsiți cei care au acoperit mormintele cu saci de gunoaie.

Citeşte mai mult:

Profanarea de cadavre sau morminte este pedepsită în Codul Penal. La articolul 383 sunt trecute pedepsele pentru cei care își bat joc de morminte. Conform textului din Codul Penal, profanarea mormintelor, prin orice mijloace, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă penală.

De asemenea, sustragerea sau distrugerea unui cadavru ori a cenușii rezultate din incinerare se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, cu executare.

Așadar, maghiarii care au comis aceste acte reprobabil sunt pasibili de pușcărie.