Circulaţia rutieră pe DN 7C – Transfăgărăşan a fost oprită temporar, miercuri, pentru a se facilita intervenţia pompierilor la un incendiu de vegetaţie izbucnit în zona cetăţii Poenari.
„Pe DN 7C – Transfăgărăşan, între kilometrii 57 si 59, traficul va fi blocat pentru aproximativ o oră pentru a permite intervenţia pompierilor. Recomandăm conducătorilor auto să evite zona până la lichidarea incendiului„, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, subcomisarul Mădălin Zamfir.
Un nou focar de incendiu a fost observat, marţi, în apropierea cetăţii Poenari de la intrarea în Cheile Argeşului, la faţa locului fiind trimise iniţial două autospeciale de pompieri.
„Astăzi, printr-un apel la 112, am fost sesizaţi de faptul că o nouă fumegaţie se observă în zona cetăţii Poenari din localitatea Arefu.
La faţa locului s-au deplasat imediat două echipaje de pompieri de la Detaşamentul Curtea de Argeş şi ofiţerul de serviciu pe inspectorat, care au constatat faptul că există o fumegaţie pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă forţelor de intervenţie, aceeaşi care se manifesta şi săptămâna trecută”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, căpitanul Mădălina Epure.
Conform aceleiaşi surse, forţele de intervenţie au fost ulterior suplimentate, inclusiv cu un elicopter care a acţionat anterior pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie izbucnit în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei.
Pompierii argeşeni anunţaseră, la sfârşitul săptămânii trecute, încheierea misiunii pentru stingerea incendiului de vegetaţie izbucnit pe 22 aprilie în apropierea cetăţii Poenari, a cărui cauză a fost o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare.
Citește și: Incendiu la spitalul din Slatina. Cauza izbucnirii focului
Incendiul a izbucnit pe 22 aprilie, manifestându-se iniţial pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi de lângă cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari, după care focarele s-au extind pe circa 14 hectare. Circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan a fost restricţionată şi apoi complet oprită timp de mai multe ore, deoarece exista riscul căderii de bolovani pe carosabil.
Intervenţia pentru stingerea incendiului de vegetaţie s-a desfăşurat luni atât la sol, cât şi cu două elicoptere special echipate de la Inspectoratul General al Aviaţie, care au efectuat mai multe zeci de zboruri cu dispozitivele Bumbi Bucket. În cursul zilei de 23 aprilie, elicopterele au efectuat 49 de misiuni de stingere.
Foto: Facebook ISU Argeș
Acest articol a fost actualizat la: 2 mai 2018 10:25