Connect with us
CNAIR: Transfăgărăşanul va fi închis de la 1 noiembrie

Știri

CNAIR: Transfăgărăşanul va fi închis de la 1 noiembrie

Unul din cele mai spectaculoase trasee de munte din România, Transfăgărăşanul, va fi închis de la 1 noiembrie.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) îi informează pe şoferi că pe DN 7C Transfăgărăşan, de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+000 (Cabana Bâlea Cascadă), circulaţia rutieră va fi închisă „până la o dată ce urmează a fi comunicată”.

Închiderea sectorului de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a drumului naţional DN7C. Închiderea drumului este provocată şi de condiţiile meteo nefavorabile, pe lângă lucrările de infrastructură. CNAIR atenţionează că drunul se închide „din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă, care pot periclita siguranţa circulaţiei prin căderi de stânci, alunecări de teren, pericol de polei”.

CITEŞTE ŞI: Vremea: Cod Galben de ninsori la munte!

CITEŞTE ŞI: UPDATE: Turisti blocați pe Transalpina, din cauza ninsorii. Traficul, închis între Novaci și Obârșia Lotrului

Sectorul de drum va fi semnalizat corespunzător, iar şoferii sunt rugaţi să respecte semnalizarea existentă.

Transfăgărăşanul a fost construit în perioada comunistă, între 1970 şi 1974. Şoseaua care traversează munţii are o lungime de 151 de kilometri. Drumul începe din judeţul Argeş (comuna Bâscov) şi se termină lângă comuna Cărtişoara, între Sibiu şi Braşov. Şoseaua a fost construită la o altitudine de 2042 de metri, iar spre deosebire de Transalpina, acest traseu este complet asfaltat. Circulaţia este deschisă, în general, în perioada 1 iulie – 31 octombrie, conform turistderomania.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top