Connect with us
Cardul de sănătate este din nou funcțional, a anunțat CNAS, miercuri seara. Sistemul informatic a fost repus în funcțiune, după ce ieri picase.

Știri

CNAS: Cardul de sănătate funcționează din nou

Cardul de sănătate este în stare de funcționare, a anunțat miercuri Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Sistemul se blocase marți, 1 noiembrie.

„Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este în stare de funcţionare, începând cu data de 2 noiembrie 2016, orele 19.00, iar în continuare se efectuează operațiuni tehnice de monitorizare și consolidare a acestuia.

Citește și: Sistemul informatic al cardului de sănătate s-a blocat. Care sunt procedurile în această situație

Pentru perioada de întrerupere a funcționării sistemului informatic sunt aplicabile prevederile art. 199 – 202 din Hotărârea Guvernului nr. 161/2016 și ale art. 361 – 364 din Hotărârea Guvernului nr. 206/2016.

În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare, pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin conform prevederilor legale mai sus menționate”, a anunțat CNAS într-un comunicat de presă.

Nu a fost pentru prima dată când s-au semnalat probleme cu cardul de sănătate. În 10 octombrie, sistemul informatic al cardului naţional de sănătate a fost nefuncţional pentru mai bine de 24 de ore, cea mai de durată avarie, după o alta de opt ore. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Radu Ţibichi, spunea că va solicita un raport pentru a afla cauzele care au determinat o astfel de problemă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top