Connect with us
Comisia de experți a CNATDCU a stabilit că Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat și recomandă retragerea titlurilor.

Știri

CNATDCU: Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat

Comisia de experţi a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a stabilit că fostul ministru al Internelor Petre Tobă şi primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat, membrii Consiliului General al CNATDCU urmând să decidă până în 11 octombrie dacă îşi însuşesc această concluzie şi recomandă retragerea titlurilor de doctor.

„Comisia de experţi care a analizat sesizările în cazul lui Petre Tobă şi al lui Florentin Pandele a concluzionat că este vorba de un plagiat şi a recomandat retragerea titlurilor de doctor.  Până în 11 octombrie, la ora 24.00, membrii Consiliului CNATDCU vor da un vot asupra raportului Comisiei de experţi”, a declarat vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

Preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, Viorel Barbu, a declarat pentru News.ro că raportul Comisiei de experţi a fost depus la Consiliul General al CNATDCU, iar membrii urmează să voteze dacă îşi însuşesc concluziile acestuia şi propun Ministerului Educaţiei retragerea titlurilor de doctor acordate lui Petre Tobă şi Florentin Pandele.

Dacă verdictul final al CNATDCU va fi de plagiat, Petre Tobă şi Florentin Pandele vor putea contesta rezultatul în 14 zile de la decizie.

În 7 septembrie, Consiliul General al CNATDCU a respins rapoartele comisiilor de lucru care stabileau că Petre Tobă şi Florentin Pandele nu au plagiat în lucrările lor de doctorat şi au decis să fie constituită o nouă comisie de experţi, care să dea un verdict. Vicepreşedintele CNATDCU, Marius Andruh, preciza atunci că au fost 29 de voturi împotriva celor două rapoarte, două în favoarea lor şi nouă abţineri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top