Connect with us
Vremea: ANM cod portocaliu! STAȚI ÎN CASE! Grindină și descărcări electrice masive

Știri

Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din țară

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Vâlcea, Argeş, Olt şi Dâmboviţa, valabilă până luni la ora 24.00. Sub cod galben de inundaţii sunt râuri din 20 de judeţe.

Sub cod portocaliu de inundaţii se află bazine hidrografice din judeţele Vâlcea, Argeş, Olt şi Dâmboviţa.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Vâlcea şi Argeş.

Avertizarea cod portocaliu de inundaţii este în vigoare până luni la ora 24.00.

De asemenea, până marţi la ora 9.00, râuri din bazinele hidrografice din judeţele Alba, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Arad, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Harghita, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova şi Buzău se află sub cod galben de inundaţii.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Hunedoara, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt şi Teleorman.

Te-ar putea interesa și: IGSU: 23 de localități afectate de vremea severă

IGSU a informat, luni, că 23 de localităţi din 12 judeţe şi Capitala au fost afectate de vremea nefavorabilă. Este vorba despre judeţele Arad, Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Suceava şi Teleorman.

Astfel, două case, 40 de anexe, 39 de curţi, 47 subsoluri/beciuri, opt tronsoane de drum şi şapte autoturisme au fost inundate, în urma precipitaţiilor.

Potrivit IGSU, într-o localitate din judeţul Dâmboviţa sunt semnalate întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Echipaje specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei.

În prezent nu sunt intervenţii în derulare, iar traficul rutier, aerian, feroviar, maritim şi fluvial se desfăşoară în condiţii normale.

Citește și Vremea pe 17 iunie: Alertă de furtuni și de vreme rea, până pe 18 iunie. Care vor fi zonele afectate

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, precizează sursa citată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top