Connect with us
Atenţionări de inundaţii pentru râuri din judeţele Arad, Timiş şi Braşov

Știri

Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Arad, Timiş şi Braşov

Hidrologii au emis noi avertizări în urmă cu puțin timp. Acestea sunt valabile mâine dimineață și vizează mai multe râuri din țară.

Hidrologii au emis, miercuri seara, mai multe atenţionări Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Arad, Timiş şi Braşov, valabile în următoarele ore.

Meteorologii avertizează că fenomenele severe și furtuniile vor continua și în orele următoare. De altfel, începând de mâine seară urmează o răcire accentuată. Vom avea parte de ploi și intensificări ale vântului în mai multe zone din țară.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 20.06.2018, ora 20:35 – 21.06.2018, ora 03:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţia pe râurile mici din bazinul hidrografic Bega Veche – bazin superior, judeţele Arad şi Timiş.

Avertizare de inundații pe mai multe râuri

„Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Apa Mare – bazin superior”, avertizează INHGA.

Până la ora 24:00, se pot produce inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenţii de stânga ai Oltului aferenţi sectorului aval S. H. Podu Olt – amonte S. H. Feldioara, judeţul Braşov. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Bârsa – bazin superior.

De asemenea, până la ora 23:00, în urma precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Bega – afluenţii aferenţi sectorului amonte S. H. Balint, judeţul Timiş.

Citește și Prognoza meteo: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Potrivit hidrologilor, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Bega – bazin superior amonte S. H. Făget şi Gladna.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top