Connect with us
VREMEA. Cod portocaliu de furtuni violente şi ploi abundente în mare parte din ţară

Știri

Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în Bucureşti, până la 19:30

Meteorologii au emis miercuri seara un Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii pentru municipiul Bucureşti, valabil în următoarea oră.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 18:25 – 19:30, în Capitală se vor semnala averse care vor cumula 15 – 20 de litri de apă/mp, izolat 25 de litri/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de mici dimensiuni.

Prognoza meteorologilor pentru Bucureşti a indicat pentru miercuri instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta îndeosebi după orele amiezii, prin descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Astfel, până la ora 21:00, se vor înregistra cantităţi de apă, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, în medie de 10 – 15 l/mp şi, izolat, peste 20 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi între 17 – 19 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri seara o avertizare Cod portocaliu de averse, vijelii şi descărcări electrice, valabilă în şase judeţe din zona Moldovei, în următoarea oră.

Cod galben de furtuni și vijelii în București

Potrivit meteorologilor, până la ora 19:15, în localităţi din judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Botoşani, Neamţ şi Iaşi se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula 35 – 40 de litri de apă/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi grindină de dimensiuni medii şi mici.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Vremea face încontinuare probleme. Meteorologii au prelungit codul galben de ploi torenţiale pentru de 22 judeţe din sudul, nord-estul şi sud-estul ţării, până joi seara. Codul portocaliu pentru Tulcea şi Constanţa a fost menţinut până miercuri la ora 21.00.

Astfel, începând de miercuri ora 12:30 până joi la ora 23.00, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților.

Aici vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua izolat aspect de vijelie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top