Connect with us

Știri

Cod galben de polei în București și alte 9 județe

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie îi avertizează pe șoferi să circule cu prudență deoarece a fost emis în această dimineață un cod galben de polei.

Se circulă cu greutate căci drumurile sunt înghețate și alunecoase, iar mașinile patinează la propriu, motiv pentru care este recomandată reducerea vitezei și circulația doar cu anvelopele de iarnă pentru a evita accidentele.

Drumurile cele mai periculoase se află în București și alte 9 județe: Constanţa, Caraş-Severin, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Călăraşi, Mehedinţi, Olt şi Dolj.

În județul Satu Mare este emis un cod galben de ceață pentru întreaga zi. Vremea continuă să fie mohorâtă în majoritatea regiunilor astăzi, însă de săptămâna viitoare se mai înviorează.

Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza estimativă pentru următoarele trei luni, mai exact până în luna mai 2018.

Potrivit ANM, în lunile martie şi aprilie vor fi precipitaţii excedentare. Şi luna mai va fi o lună cu precipitaţii abundente, excepţie făcând partea de sud-est a ţării, unde acestea vor avea valori apropiate de media climatologică.

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiata de norma climatologică în sudul, sud-estul si local in vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului.

Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice si estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii.

Pentru luna aprilie, meteorologii anunţă că precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare. Pentru luna mai, temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și local în vest și sub normal în celelalte zone.

Potrivit ANM, precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă in sud-estul tarii si local in sud si est si vor avea o tendinta spre excedent in rest.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top