Connect with us
Cod Galben: Furtunile lovesc România! Ce se întâmplă în această seară și miercuri cu vremea

Știri

Cod Galben: Furtunile lovesc România! Ce se întâmplă în această seară și miercuri cu vremea

Meteorologii au emis marți un cod galben de ploi însemnate și instabilitate atmosferică, alături de o informare meteo, avertizând că vor urma furtuni în mai multe zone ale țării.

Informarea meteo intră în vigoare azi, la ora 20.00 și durează până miercuri, la ora 14.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

De asemenea, de miercuri, 13 iunie, ora 14.00 și până joi, 15 iunie, ora 8.00, va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;

În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Citește și: Cum va fi vremea în această săptămână. Prognoza meteo până în weekendul 16-17 iunie

Citește și: METEO Vremea schimbă foaia. Meteorologii au emis avertizare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top