Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri un Cod portocaliu de furtuni valabil în ora următoare în judeţele Hunedoara şi Caraş Severin.
Potrivit ANM, în Hunedoara (Pui, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Sălaşu de Sus, Densuş, Toteşti, Sarmizegetusa, zona de munte de peste cota 1800 m) şi Caraş-Severin (zona de munte de peste cota 1800 m, Zăvoi, Bozovici, Armeniş, Băuţar, Lăpuşnicu Mare, Bănia, Dalboşeţ) se vor semnala averse ce vor avea caracter torenţial şi care vor cumula 40…50 l/mp, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului care pot avea aspect de vijelie.
Citește și: Cum va fi vremea în această săptămână. Prognoza meteo până în weekendul 16-17 iunie
O atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate în mai mult de jumătate din ţară a intrat în vigoare miercuri după-amiaza mai mult de jumătate din ţară.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 13 iunie, ora 14:00 – 15 iunie, ora 8:00, în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, în jumătatea de vest a Munteniei şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.
Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 60 – 80 l/mp, îndeosebi în sud-vest şi în zona montană.
Meteorologii au emis marți un cod galben de ploi însemnate și instabilitate atmosferică, alături de o informare meteo, avertizând că vor urma furtuni în mai multe zone ale țării.
Informarea meteo intră în vigoare azi, la ora 20.00 și durează până miercuri, la ora 14.00.
În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni.
Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.
De asemenea, de miercuri, 13 iunie, ora 14.00 și până joi, 15 iunie, ora 8.00, va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;
În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Citește continuarea AICI.
Acest articol a fost actualizat la: 2018-06-13T17:37:04+03:00 17:37
Acest site foloseste cookies.
Read More