Connect with us
Cod portocaliu de inundații. Care este județul vizat

Știri

Cod portocaliu de inundații. Care este județul vizat

Un nou val de ploi lovește România. Hidrologii au instituit un Cod portocaliu de inundaţii până la ora 22:00 pe râuri din judeţul Buzău.

Potrivit atenţionării Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Câlnău – bazin superior, Pecineaga (afluent al râului Slănic), judeţul Buzău.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Câlnău – bazin superior amonte S.H. Costomiru, precizează INHGA.

Totodată, până la ora 24:00 este Cod galben de inundaţii pe râuri mici din bazinele hidrografice: Argeş – bazin superior, Dâmboviţa – bazin superior, judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

Cod galben de inundaţii pe râuri mici din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ialomiţa, Buzău şi Brăila

Cod portocaliu și cod galben de inundații în mai multe județe

Hidrologii au instituit, sâmbătă, un Cod galben de inundaţii valabil până la ora 21:00 pe râuri mici din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ialomiţa, Buzău şi Brăila.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici bazinele hidrografice: Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Buzău – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Măgura amonte S.H. Baniţa, Călmăţui, judeţele: Prahova, Dâmboviţa, Ialomiţa, Buzău, Brăila”, se precizează în atenţionarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Potrivit sursei citate, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Cricovul Sărat – bazin superior.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top