Cod portocaliu de inundații. Vezi județele vizate

12.10.2016
Cod portocaliu de inundații. Vezi județele vizate

Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații valabil până miercuri la ora 11.00 pentru județele Prahova și Buzău. De asemenea, până joi la ora 6.00, județele Harghita, Neamț, Bacău, Constanța, Tulcea și Galați.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Portocaliu de ploi abundente valabil până astăzi la roa 20.00 Potrivit ANM, în intervalul mai sus menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50…60 l/mp şi pe arii restrânse 80…90 l/mp.

Citește și: Inundații in Bucuresti si Ilfov – Peste 60 de gospodarii afectate de ape

De asemenea, un Cod Galben valabil până joi, ora 10:0, a fost emis de ANM, ieri. În intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55…65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *