Connect with us

Știri

Cod portocaliu de viscol și ger. Lista drumurilor naționale închise sau blocate

Capitala şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării se află marţi, pentru a doua zi consecutiv, sub atenţionare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol.

De asemenea, sunt în vigoare o atenţionare cod galben de ninsori, vânt puternic şi viscol pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Este în vigoare şi o atenţionare cod portocaliu de ger pentru mare parte din ţară.

Din cauza viscolului sunt blocate Autostrada Soarelui şi A4 Ovidiu – Agigea, precum şi peste 20 de drumuri naţionale.

Și pe calea ferată sunt probleme după ce aproximativ 60 de trenuri au fost anulate.

Meteorologii iau în calcul extinderii atenţionărilor de ger pentru toată ţara, până în 2 martie

În Gara de Nord din Bucureşti trenurile ajung cu întârzieri de până la 120 de minute.

Meteorologii iau în calcul posibilitatea extinderii atenţionărilor de ger pentru toată ţara, până în 2 martie, având în vedere că valul de frig se va menţine.

Temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius joi dimineaţă.

Iată situația drumurilor naționale închise sau blocate

26.02.2018, începând cu ora 22:15, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 21, între Slobozia (jud. Ialomița) și Călărași, km 90+750 – km 130+000, din cauza viscolului puternic la sol și a vizibilității reduse.

26.02.2018, începând cu ora 22:00, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 3, între Brănești (jud. Ilfov) și Călărași, km 21+000 – km 110+000 și pe DN 3A, între Lehliu (jud. Căîlărași) și Fetești (jud. Ialomița), km 0+000 – km 78+000, din cauza viscolului puternic la sol și a vizibilității reduse.

Este în vigoare un cod portocaliu pentru ninsori și ger dar și unul galben

26.02.2018, începând cu ora 22:00, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2N, între Bogza (jud. Vrancea) și Dumbrăveni (jud. Vrancea), km 8+000 – km 17+000, din cauza viscolului puternic la sol și a vizibilității reduse.

Trei drumuri judeţene din Dolj sunt luni seara închise, întrucât utilajele de deszăpezire nu au putut îndepărta zăpada din cauza viscolului.

Potrivit ISU Dolj, DJ 553 Poiana Mare – Maglavit – km 24-41, DJ 561E – Băileşti – Seaca de Câmp – km 0-11 şi DJ 551A între satele Gioroc şi Puţuri sunt blocate.

De asemenea, drumurile comunale Radomir – Ciocăneşti şi Carpen – Orodel sunt blocate.

Echipele societăţii Distribuţie Oltenia au reuşit să remedieze defecţiunile din judeţ la liniile electrice

Circulaţia rutieră a fost închisă, luni seara, pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 5, între Bucureşti şi Giurgiu, din cauza viscolului puternic la sol şi a vizibilităţii reduse.

De asemenea, începând cu ora 22:00, s-a închis circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 2N, între Bogza şi Dumbrăveni (judeţul Vrancea), între km 8+000 – km 17+000.

Măsura vine tot din cauza viscolului puternic la sol şi a lipsei de vizibilitate.

„Rugăm participanţii la trafic să adapteze viteza condiţiilor meteo şi să respecte semnalizările rutiere şi restricţiile instituite temporar. De asemenea, reiterăm faptul că autovehiculele trebuie echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă”, atrage atenţia CNAIR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top