Connect with us
Cod portocaliu și galben de fenomene extreme. România, lovită de un ciclon

Știri

Cod portocaliu și galben de fenomene extreme. România, lovită de un ciclon

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis, astăzi, avertizări de vreme severă pentru mare parte din ţară, inclusiv o avertizare tip cod portocaliu de ploi torenţiale.

Potrivit ANM, în intervalul 27 iunie, ora 03.00 – 27 iunie, ora 23.00, mare parte din ţară se află sub incidenţa unui cod galben de vreme severă.

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Cod portocaliu de furtuni şi ploi torenţiale

În intervalul 27 iunie, ora 09.00 – 27 iunie, ora 23.00, meteorologii ANM au emis un cod portocaliu de ploi abundente.

În județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Specialiştii ANM au anunţat că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

Prognoza specialî pentru București 

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) și până în seara zilei de miercuri (27 iunie), temporar va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula cantități de apă în general de 20…30 l/mp și, izolat, posibil peste 35…40 l/mp.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura minimă va fi de 15…16 grade, iar maxima se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top