Connect with us
Cod ROȘU de inundații în trei județe. Ploile au făcut ravagii în Capitală și alte localități

Știri

Cod ROȘU de inundații în trei județe. Ploile au făcut ravagii în Capitală și alte localități

IGSU a instituit Cod Roşu privind scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, niveluri, cu depăşiri ale cotelor de pericol, în bazinele hidrografice ale râurilor Olteţ, Cerna şi Olt, în intervalul orar 9,30-20,00.

Autorităţile solicită populaţiei să ia măsuri de autoprotecţie şi să semnaleze urgenţele la 112.

„Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, vă informează despre instituirea Codului Roşu privind scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol, în bazinele hidrografice ale râurilor Olteţ, Cerna şi Olt, în intervalul orar 9,30- 20,00, pe raza judeţelor Argeş, Gorj şi Vâlcea”, informează un comunicat al IGSU transmis marţi AGERPRES.

Inundații în București

Pompierii din Bucureşti intervin, marţi dimineaţă, în urma precipitaţiilor abundente, în mai multe zone din Capitală, pentru degajarea apei acumulate.

Zonele unde au loc intervenţii sunt DN1 – zona Prisma, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 46, Şoseaua de Centură la intersecţia cu Splaiul Dudescu şi Strada Feteşti, informează Biroul de presă al ISU Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, pe Aleea Giurgeni, Strada Liviu Rebreanu şi Bulevardul 1 Decembrie 1918 se degajează apa din subsoluri inundate. Pe Strada Feteşti se intervine la o curte inundată.

Inundații în Argeș

Mai multe gospodării din patru localităţi situate în zona de sud-vest a judeţului Argeş au fost inundate, marţi, în urma precipitaţiilor abundente, pompierii intervenind pentru evacuarea apei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, în comuna Poiana Lacului intervin două autospeciale cu motopompe, în urma unor apeluri la 112 care sesizau că apa a pătruns în curţi.

Pompierii au mai intervenit pentru evacuarea apei din gospodării în localităţile Albota, Vedea şi Buzoieşti.

Judeţul Argeş se află, marţi, sub avertizare Cod roşu de inundaţii, în vigoare fiind şi o avertizare Cod portocaliu de precipitaţii abundente.

Inundații în Vâlcea

Mai multe gospodării din judeţul Vâlcea au fost inundate în cursul nopţii de luni spre marţi, în urma precipitaţiilor abundente, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu.

El a precizat că au fost suplimentate forţele de intervenţie şi majoritatea echipajelor de la subunităţile din zona de sud a judeţului acţionează în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate.

Pompierii intervin, marţi dimineaţa, pentru evacuarea apei în Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Valea Mare, Zătreni şi Băbeni, după ce, în cursul nopţii au intervenit şi la Ioneşti, Prundeni, Drăgoeşti şi Valea Mare.

În Râmnicu Vâlcea a fost solicitată intervenţia pompierilor pe strada Lacului.

În municipiul Drăgăşani au fost inundate mai multe gospodării situate pe străzile Progresului, I.C. Brătianu, Hoarca, Ferdinand.

În Băbeni au fost inundate patru gospodării, în localitatea Prundeni – două gospodării, iar în localităţile Ioneşti, Drăgoeşti, Valea Mare şi Zătreni a fost afectată câte o gospodărie.

Citește și: ANM: Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 9-22 iulie

Inundații în Olt

Un număr de şase gospodării din comuna Ianca, situată în sudul judeţului Olt, au fost inundate, marţi dimineaţa, din cauza ploilor abundente, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

El a precizat că în cele şase gospodării inundate apa a intrat atât în locuinţe, cât şi în anexele gospodăreşti.

În zonă intervin echipaje de pompieri care acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei.

„Pompieri de la Detaşamentul Caracal şi de la Garda Vişina, cu două motopompe, intervin în comuna Ianca pentru evacuarea apei din şase gospodării. Apa provine din precipitaţii şi a afectat locuinţele şi anexele gospodăreşti”, a spus Băsăşteanu.

El a precizat că nu mai sunt consumatori nealimentaţi cu energie electrică, după ce, în ziua precedentă, luni, din cauza furtunii, peste 250 de consumatori din nordul judeţului Olt au rămas fără curent.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top