Știri

Codul Rutier se schimbă: scade valabilitatea permisului

Codul Rutier va suferi modificări în următoarea perioadă. Conform unui proiect de lege inițiat în Camera Deputaților, șoferii peste 70 de ani sunt vizați de noile schimbări din lege.

Codul Rutier se schimbă: șoferii peste 70 de ani vor fi afectați

Legea care este încă la stadiul de proiect presupune o serie de modificări importante în ceea ce privește valabilitatea permisului de conducere. Totuși, sub incidența noii legi vor intra numai conducătorii auto cu vârste peste 70 de ani.

Aceștia vor fi obligați să susțină teste medicale anuale pentru a demonstra că sunt încă apți pentru șofat. Actualmente, permisul se schimbă la 10 ani, moment în care se reface și testul medical.

Tema impunerii unei vizite medicale anuale pentru șoferii trecuți de 70 de ani a fost intens discutată. Justificarea ei este fundamentată pe o logică simplă. Odată cu vârsta scad reflexele, capacitatea de reacție și rezistența la stres. Toate reprezintă abilități vitale pentru un șofer care trebuie să facă față traficului modern.

Citește și: Permisul de conducere nu va mai fi acordat celor care nu au 11 clase

De menționat că legea este doar un proiect. Ea va fi probabil discutată, odată ce haosul politic actual se va liniști, iar instituțiile statului își vor intra în drepturi.

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More