Connect with us
http://huff.ro/stiri/colectiv-marsul-tacerii-bucuresti-live-92722

Știri

Colectiv: Marșul tăcerii în București peste 5000 de persoane in marș spre club – LIVE

Tragedia din Colectiv s-a petrecut acum 1 an, iar astăzi sunt programate o serie de evenimente care iși doresc sa comemoreze incendiul care a luat 64 de vieti și a rănit alte câteva sute.

UPDATE 22:13 – La ora 22:32 un moment de reculegere va fi păstrat in fața clubului Colectiv, acesta fiind momentul in care a pornit incendiul. Pe pagina de Facebook Huff.ro va fi transmis live din fata clubului. Aproximativ 100 de persoane sunt prezente acolo.

LIVE STREAM de la Colectiv – 1 an

Reporterii Huff transmit LIVE din fața Colectiv

UPDATE – Marșul tăcerii spre Colectiv a început, se estimează prezența a 5000 de persoane – VIDEO LIVE

UPDATE 20:45: Dacian Cioloș a ajuns la clubul Colectiv.

UPDATE 15:03 – În marșul tăcerii s-au adunat peste 5000 de persoane.

UPDATE 14:21 – Fotografii din timpul marșului spre Colectiv

marsul-tacerii-colectiv-2

marsul-tacerii-colectiv-3

marsul-tacerii-colectiv-4

marsul-tacerii-colectiv-5

marsul-tacerii-colectiv

UPDATE 14:06 – Guvernul României comemorează 1 an de la Colectiv cu o banderolă de doliu peste cladire.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 14:00 – Jandarmeria anunță ca s-au strâns peste 2000 de persoane in Piața Universității

O țară intreagă a fost în doliu.

Reporterii Huff vor insoți marșul spre colectiv si vor transmite LIVE  tot ce se intamplă.

Peste 1000 de persoane pornesc de la ora 14.00 spre Colectiv – LIVE pe Huff.ro

Live de la marșul tăcerii spre Colectiv, de la ora 14.00 in acest articol.

Foto Marșul tăcerii

colectiv-mars-1

colectiv-mars-2
colectiv-mars-tacerii

Peste 1.000 de persoane s-au strâns, duminică, în Piala Universităţii pentru marşul tăcerii dedicat victimelor incendiului din Colectiv, ei urmând să pornească spre locul tragediei în jurul orei 14.00.

Marşul este programat să înceapă în jurul ore 14.00. La ora 13.00, în Piaţa Universităţii s-au strâns deja aproximativ 2-300 de persoane, dar în scurt timp numărul lor a depăşit 1.000. La marş sunt aşteptate însă câteva mii de persoane.

Primii care au ajuns în Piaţa Universităţii au fost părinţii, rudele şi prietenii victimelor din Colectiv, precum şi supravieţuitori ai incendiului.

Ei au venit cu bannere, flori şi lumânări. În Piaţă a venit şi un grup de elevi din Slatina, care ţin în mâini 64 de baloane albe, cu aripi.

Mai multe zeci de persoane sunt şi în faţa clubului Colectiv, unde încă de dimineaţă au fost depuse coroane de flori şi aprinse lumânări. Printre primii care au venit pentru a aduce un omagiu victimelor au fost preşedintele Klaus Iohannis şi ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Victimele incendiului din clubul Colectiv sunt comemorate, duminică, la împlinirea unui an de la tragedie, printr-un marş al tăcerii, inaugurarea a două monumente şi o serie de concerte. De asemenea, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a făcut, un apel către patronii de cluburi ca, la ora 22.32, să aprindă un proiector şi ”să ridice spre cer o rază de lumină”, în memoria celor 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa.

Un monument în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv a fost inaugurat duminică, în Piaţa Bucur, după un an de la tragedia în urma căreia au murit 64 de persoane.

Soclul monumentului este realizat din piatră de Dobrogea, iar statuia, reprezentând un înger, este sculptată în bronz. Acesta a fost realizat de artista Elena Surdu Stănescu şi a fost ales de Asociaţia Colectiv GTG 3010 din mai multe propuneri. Pe soclul monumentului vor sta scrise numele celor 64 de tineri care şi-au pierdut viaţa după incendiul din seara de 30 octombrie 2015.

Costul monumentului a fost de 70.000 de euro, bani proveniţi din donaţii, dar şi de la bugetul local al Primăriei Sector 4.

Un alt monument, ridicat în memoria victimelor din Colectiv din iniţiativa Arhiepiscopiei Bucureştilor, va fi sfinţit, duminică, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broşteni, lăcaşul de cult cel mai apropiat de locul tragediei.

Ceremonia va avea loc la ora 11.30 şi va fi urmată, la ora 12.00, de slujba parastasului în faţa Clubului Colectiv, pentru toţi cei decedaţi în urma incendiului.

Slujba de sfinţire a monumentului şi parastasul vor fi oficiate de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, potrivit Patriarhiei.

Programul comemorărilor continuă, de la ora 14.00, cu un marş al tăcerii pe traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Aleea Dealul Mitropoliei – Pod Şerban-Vodă – Splai Unirii – Bulevardul Mărăşeşti – Strada Bucur – Piaţa Bucur – Clubul Colectiv.

De la ora 16.30 sunt programate concertele din cea de-a treia zi a festivalului caritabil organizat de Asociaţia Colectiv GTG 3010 la Berăria H.

Vor susţine recitaluri trupele: Compact, Talisman, Coma, Kempes, Metrock, Anton, Krypton Unplugged, Truda, Altar, Awake, Trooper, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Cămărăşan Band, Florin Chilian, Bulletproof, Roadkillsoda, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne.

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a făcut, vineri, un apel către patronii de cluburi ca duminică, la ora 22.32, să aprindă un proiector şi ”să ridice spre cer o rază de lumină”, în memoria tinerilor care şi-au pierdut viaţa în tragedia din urmă cu un an.

”Noi duminică, la 22.32, vom aprinde un proiector, un tun de lumină. Aş ruga pe toţi patronii de cluburi ca la 22.32, poate ar putea face un astfel de gest, să ţină un mic moment şi să ridice spre cer o rază de lumină. Noi o vom face de la Colectiv”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu.

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în clubul Colectiv.

În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top