Connect with us
Comandament de iarnă la Palatul Victoria. Premierul Grindeanu i-a convocat pe miniștrii Transporturilor, Economiei, Internelor şi Energiei.

Știri

Comandament de iarnă la Guvern: Ce le-a cerut premierul miniștrilor

Premierul Sorin Grindeanu a convocat un comandament de iarnă la sediul Guvernului, pe tema situației din țaăr, în urma ninsorilor abundente din ultimele zile. Au fost convocați miniştrii Transporturilor, Economiei, Internelor şi Energiei.

Update, ora 17.30: Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniștrilor să rămână în alertă. El a făcut acest apel și la administrația locală.

„Eu am cerut ieri în şedinţa de Guvern tuturor miniştrilor să stea în stare de alertă şi au făcut lucrul asta. Fiecare situaţie trebuie gestionată conform procedurilor şi vă rog să rămâneţi (…) în stare de alertă pentru a evita situaţiile neplăcute. Vreau să trataţi fiecare situaţie apărută ca şi când ar fi o problemă personală a dumneavoastră. Vă rog să vă gândiţi că oamenii care sunt blocaţi la km 138-139 pe A2, acolo se află fiul dvs., sau mama dvs., sau soţia dvs. şi să trataţi toate lucrurile în acest mod”, a spus el.

Premierul a afirmat că avertismentul este valabil și pentru autoritățile locale, precizînd că este informat în timp real cu privire la problemele apărute. Șeful Guvernului a mai spus că  ituaţia „este înspre bine” şi în ceea ce priveşte furnizarea cu electricitate, fiind doar 16.000 de persoane în acest moment fără curent, după ce vineri vârful a fost de 160.000.

Premierul a atras însă atenţia asupra problemelor de pe A2, unde a cerut ministrului Răzvan Cuc să intervină.

Știre inițială

La ședința Comandamentului de iarnă convocat la sediul guvernului, au fost convocați:  Carmen Dan, ministerul de Interne, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Alexandru Petrescu, ministrul Economiei, şi Toma Petcu, ministrul Energiei. Se vor stabili măsurile pentru perioada următoare, când ar putea fi emisă o avertizare Cod roșu de ger.

„I-am rugat și pe ministrul Energiei și pe cel al Economiei și o să vina si ministrul Transporturilor  și doamna ministru de Interne la Guvern pentru a pregăti și perioada următoare de Cod roțu. (…) E ședință cu miniștrii pe care i-am anunțat, pentru a vedea măsurile următoare, pentru că fiecare în parte gestionează o anumită componentă și să vedem etapele următoare”, a spus Grindeanu la finalul ședinței cu reprezentanții Ministerului Energiei.

Cod Galben de vreme geroasă până pe 9 ianuarie

ANM a anunțat, sâmbătă dimineața, cod galben de vreme geroasă până pe 9 ianuarie, inclusiv. Temperaturile înregistrate vor coborî până la -25 de grade, pe timp de noapte.

Meteorologii au emis și un cod galben de intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită valabil până duminică la ora 22.00, în estul şi centrul ţării.

Avertizarea vizează judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top