Connect with us

Știri

Comandament de iarnă la MAI. Carmen Dan anunţă măsuri împotriva vremii severe

La Ministerul de Interne, a fost convocat Comandamentul de Urgenţă pentru a limita efectele viscolului şi gerului.

Zeci de drumuri judeţene sunt închise în zonele care se află sub atenţionare cod portocaliu de vreme extremă, iar aproape 100 de trenuri au fost anulate până la această oră, anunţă autorităţile.

Sunt semnalate întârzieri pentru mai multe garnituri, anunţă CFR. Şi pe aeroporturi sunt probleme din cauza viscolului.

O cursă RYANAIR a fost anulată şi mai mulţi pasageri au rămas blocaţi într-un aeroport din Italia

Vremea extremă a pus deja stăpânire pe întreaga ţară! Temperaturi vor coborî până la minus 22 de grade celsius, dar meteorologii anunţă că se vor resimţi temperaturi de -30 de grade Celsiu.

Avertizarea cod portocaliu de ger este dublată în sudul ţării de o alta de ninsori şi vânt puternic

„Vorbim de șase șenilate, opt autofreze, patru autospeciale, care au fost deja relocate, în județele aflate sub avertizare meteo. La centrul operațional din MAI sunt gestionate toate operațiunile de salvare.

Nu am convocat acest comandament de la prima oră, pentru că am vrut să lăsăm fiecare autoritate responsabilă să facă primele intervenții, să se pregătească.

Tocmai de aceea, la acest comandament am convocat doar prefecții și subprefecții pentru a lăsa restul autorităților să-și facă treabă.

Vreau să facem o evaluare la nivel național să vedem dacă este nevoie de o intervenție în forță de la nivel central,

Conform situației centralizate la momentul acesta sunt probleme în 12 localități din șapte județe”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne susține că, până acum, 70 de persoane au avut nevoie de ajutor medical, cea mai complexă operațiune fiind la o femeie gravidă din județul Teleorman.

Potrivit ANM, acest episod de vreme severă va dura până la mijlocul săptămânii. Vom avea temeperaturi din ce în ce mai scăzute iar meteorologii spun că din această seară în Capitală ninsoarea se va intensifica.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top