Connect with us
Comandament de iarnă la Primăria Generală. Sunt anunţate precipitaţii şi vânt puternic în zona Capitalei, iar marţi dimineaţă este aşteptat să ningă

Știri

Comandament de iarnă la Primăria Capitalei: Stratul de zăpadă poate ajunge la cinci centimetrii

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat luni un comandament de iarnă la sediul instituției. În noaptea de luni spre marţi sunt anunţate precipitaţii şi vânt puternic în zona Capitalei iar marţi dimineaţă este aşteptat să ningă. Potrivit reprezentanților Primăriei Generale, stratul de zăpadă poate să ajungă până la cinci centimetri.

„Cerul va fi noros, mai ales în a doua parte a nopții de luni spre marți. În dimineața zilei de marți 13 decembrie temporar vor cădea precipitații, în jur de șase litri pe metrul pătrat, iar vântul va intensifica atingând temporar la rafală viteze de 50-55 km/h. La început vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță apoi, cel mai probabil, între orele 02.00-08.00, va ninge și viscolit.

Estimăm că este posibil să se depună un strat de zăpadă de până la 3-5 cm. Vremea se va răci accentuat în cursul nopții de luni spre marți, temperatura minimă se va situa valorii de zero grade, iar pe parcursul zilei de marți maxima termică va fi de zero-două grade. În noaptea de marți spre miercuri, temperatura va coborî până la minus șapte, minus cinci grade, la periferie spre minus nouă, minus zece grade”, a declarat Magda Iuga, director Direcția de Utilități din Primăria Capitalei, în prezentarea situației de la ANM.

Comandament de iarnă: Firmele de salubrizare sunt pregătite cu material antiderapant și utilaje

Reprezentanții firmelor de salubrizare din Capitală au susținut că sunt pregătiți cu material antiderapant, utilaje și operatori manuali.

Potrivit reprezentantului Romprest, în sectorul 1 sunt disponibili 300 de muncitori, 68 de utilaje și un stoc de 2.594 de tone de nisip și 1.126 de tone clorură de calciu.

Reprezentantul firmei din sectorul 2 a declarat că sunt pregătiți 120 de oameni și peste 6.000 de tone de materiale antiderapant.

În sectorul 3 sunt disponibile 52 de utilaje și 2.800 de tone de antiderapant, potrivit Rosal.

Potrivit reprezentantului Rebu, în sectorul 4 sunt pregătite 118 utilaje și 2.500 de tone de sare, iar  în sectorul 5 – 45 de utilaje.

În sectorul 6 sunt disponibile 125 de utilaje, 2.900 de tone de sare și 400 de tone de soluție lichidă.

Primarul din Sectorul 3, Robert Negoiță, a făcut apel către șoferii bucureșteni să „evite deplasările”.

„Aș vrea să profit de ocazie să îndemnăm cetățenii din București să aibă un comportament responsabil pe timp de iarnă. Să nu mai parcăm mașinile neglijent, să avem loc să facem deszăpezire, să putem să intrăm cu utilajele mai ales pe străzile înguste. Dacă putem evita deplasările atunci când ninge. Pentru că așa cum știți bine, și e logic, deszăpezirea se face în trafic. Când se blochează circulația, se blochează și utilajele noastre. Cu cât avem utilajele blocate, atât e zăpada mai mare. Deci intrăm într-o spirală nefericită”, a spus Robert Negoiță.

Comandament de iarnă: Adăposturile din București nu pot găzdui toate persoanele fără adăpost

Doctorul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a cerut să fie găsită o soluție și pentru oamenii străzii din București, în condițiile în care adăposturile din capitală nu au suficiente locuri.

„Adăposturile pe care le avem la nivelul municipiului București nu sunt suficiente, deci nu pot găzdui toate persoanele fără adăpost care apar la un anumit moment. Reiterez rugămintea față de Administrația Spitalelor să aloce un număr de paturi, în fiecare spital aparținând Administrației, pentru acele persoane care au halenă alcoolică și nu sunt primate în adăposturi. Pentru acele persoane care au afecțiuni cronice, acutizate sau mai puțin acutizate, care nu se pot servi singure și care ar trebui duse într-un spital, nu într-un adăpost undeva deja spațiul este foarte aglomerat”, a spus medicul Alis Grasu.

Citește și: Accident Baba Novac, București. Un autobuz a intrat într-un tramvai

Poziția acesteia a fost susținută și de șefa Direcției Generale de Asistență Socială, Cosmina Simean.

„Nu avem neapărat o problemă acolo unde persoanele sunt sănătoase, dar pentru cele care necesită îngrijiri medicale sau sunt sub influența alcoolului este absolut imposibil, pentru D.G.A.S.P.C și pentru noi, să reușim să păstrăm un climat cât de cât civilizat în adăposturi”, a declarat Cosmina Simean.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top