Connect with us

Știri

Comandament de urgență al MAI cu privire la pesta porcină: „Au făcut măcel”

Ministerul Afacerilor Interne a convocat miercuri un comandament de urgență cu privire la pesta porcină africană care a determinat până acum sacrificarea a peste 120000 de porci.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu, a anunţat miercuri, că s-au înregistrat 781 de focare de pestă porcină, în zece judeţe, și că peste 120.000 de porci au fost deja sacrificaţi.

Preşedintele ANSVSA a prezentat, miercuri, ultimele măsuri pe care specialiştii le-au propus pentru a limita efectele epidemiei de pestă porcină africană.

Citește și: Klaus Iohannis: „Guvernul este incapabil să gestioneze criza pestei porcine”

Potrivit acestuia, s-a recomandat menţinerea filtrelor rutiere pentru a depista tentativele de a scoate din perimetru animale bolnave sau produse provenind de la acestea. S-a mai propus și scoaterea filtrelor dezinfectoare rutiere şi menţinerea acestora doar în exploataţile afectate.

De asemenea, se menţine recomandarea pentru păstrarea avizului sanitar interjudeţean.

Citește și: Petre Daea, despre pesta porcină: „România va fi în stare să treacă peste acest moment greu”

România şi Europa se confruntă în prezent cu cea mai gravă boală a animalelor de după al Doilea Război Mondial. Denumirea de pestă defineşte, practic, cea mai gravă boală care afectează animalele.

Pestă porcină africană este o boală virală sistemică extrem de gravă, care, în mod obişnuit, evoluează cu mobilitate şi mobilitate de până la sută la sută”, a declarat Geronimo Răducu Brănescu.

Potrivit acestuia, boala are capacitate foarte mare de răspândire, iar „ştiinţa nu este acoperitoare pentru pesta porcină africană”.

Mai mulți fermieri susțin că oficialii de la București au fost anunțați de acest pericol

Mulţi fermieri susțin că i-au avertizat pe oficialii de la Bucureşti despre pericolul real al pestei porcine cu ani în urmă, dar au fost ignoraţi.

Am spus-o în 2016 cu presedintele ţării si cu ministrul Achim Irimescu: domnilor, nu putem scăpa de pesta porcină africană pentru că ne invadează porcii din Ucraina şi Moldova.

Cineva a spus: am văzut cum au făcut măcel ucrainienii la graniţa cu România, pentru că au văzut ce infestare mare au, şi au venit şi i-au exterminat, si atunci foarte mulţi porci au venit la noi din Ucraina”, spune Dimitrie Muscă, proprietarul Combinatului Agroindustrial Curtici Curtici.

foto: Hepta.ro

1 Comment

1 Comment

  1. IMGB

    2018-08-30T05:52:03+03:00 at 5:52

    Mi-a placut aia cu madam Lis ca-l iubeste pa sclerozatu’ ala si ca ce-o sa faca ea …dupE …. pai ce fac toate starletele ….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top