Connect with us
Povestea unui supraviețuitor al incendiului de la Colectiv. Mihai Popescu: "L-am simțit pe Dumnezeu aproape"

Știri

Comemorare Colectiv – Mihai Popescu: „L-am simțit pe Dumnezeu aproape”

Pe 30 octombrie 2015 se producea tragedia de la Colectiv, eveniment care a generat o emoție puternică în România. Vă invităm să recitiți cele mai emoționante povești ale supraviețuitorilor, pentru ca această tragedie să nu fie uitată niciodată.

Mihai Popescu este unul dintre supraviețuitorii tragediei de la Colectiv. Cu un optimism debordant, o față luminoasă și zâmbitoare, Mihai și părinții săi ne-au deschis cu căldură ușa casei și au oferit un interviu în exclusivitate pentru HUFF.ro, la un an de la incendiul din Colectiv. L-am găsit pe Mihai în camera sa, o cameră primitoare, plină de icoane și medicamente, însă veselă datorită lui și a dorinței de a se recupera complet.

Mihai Popescu este elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, din București.

„Îmi place să stau cu prietenii, să mă uit la filme, să stau pe calculator, să ies pe afară, să înot, fac înot de performanță de 3 ani. Îmi place engleza, româna, istoria, informatica. Nu m-am gândit încă la facultate, abia am intrat la liceu, dar propabil voi alege Inormatica, Programare (…) Mă înțeleg foarte bine cu colegii de la liceu. Cunoșteam doar trei colegi din școala generală. „, ne-a povestit încântat Mihai.

Însă, greul îl duce mama lui Mihai. Cu lacrimi în ochi, femeia ne-a povestit că rănile suferite în timpul incendiului de la Colectiv s-au vimdecat, însă el are nevoie de multe tratamente de recuperare.

„Pe mine m-a dărâmat tragedia din Colectiv. Boala lui era acceptată, era altceva, el se folosea bine de mâini. Mihai făcuse progrese mari, acum mai mișcă doar două degete. Ceea ce s-a întâmplat la Colectiv nu accept, au murit atâția. Ca părinți cu copil rănit nu e ușor. Mulțumim că prietenii lui, Pavlos și Laurențiu, l-au salvat. A fost o minune de la Dumnezeu. Nu pot să accept ce s-a întâmplat. Am fost prin spitale, am văzut cazuri grave, umblu cu el de 15 ani prin spitale și îi mulțumeam lui Dumnezeu că erau copii cu cancer, cu leucemie, eram mulțumită că era bine. Noi am investit mult în sănătatea lui. Când făcea o mișcare îi mulțumeam lui Dumnezeu și eram cea mai fericită. Și acum să o iau de la zero nu e ușor!”, a declarat cu lacrimi în ochi mama lui Mihai.

Mihai, supraviețuitor al tragediei din Colectiv: „L-am simțit pe Dumnezeu aproape”

De cealaltă parte, Mihai, când vine vorba despre tragedia de la Colectiv, spune că nu l-a marcat și vede totul ca pe o minune de la Dumnezeu. El a povestit exact momentul când tot clubul a luat foc și ne-a împărtășit cum a reușit să reziste.

„La 22:30 s-a întâmplat, atunci a luat foc. Toată lumea a văzut că a luat foc un stâlp de susținere, eu eram lângă scenă. De la efectele speciale a sărit o scânteie și a luat foc. Nu au găsit un extinctor, pentru că era ușa închisă și în două secunde a luat foc tot tavanul.

Am stat 6 minute înăuntru până am ieșit afară. Nu m-a călcat nimeni, nu m-a atins nimic, m-a ars căldura și mi-am ținut respirația să nu mă înec. Nu se vedea nimic, era fum gros, doar la o distanță de mână vedeam. Pavlos s-a întors, a ieșit și a intrat din nou și m-a tras până la ieșire și m-a luat salvarea. Eu am fost conștient mereu. Mi-am ținut respiratia vreo 6 minute. L-am simțit pe Dumnezeu aproape, stiam să-mi țin respirația de la înot și mi-a scăzut pulsul, nu m-am panicat, am gândit logic. Dacă nu aș fi făcut înot nu puteam să-mi țin atât respirația. Eram la o înălțime mai mica, pe podea, și fumul s-a ridicat.”, sunt detaliile retrăit de Mihai la un an de la Tragedia din Colectiv.

Cât despre vinovați, mama lui Mihai are un mesaj, pe care l-a transmis cu durere și cu lacrimi în ochi.

„Eu aș dori ca cei care sunt vinovați să stea câte o zi pe rând cu Mihai…cu dusul la școală și cu totul… să vadă cum este. Va dați seama ce chin e pentru noi! Nu știe nimeni cum e cu îmbrăcatul, înainte de școală două ore îmi ia să-l pregătesc. (…) Doar soțul lucrează, eu sunt ca întreținător cu carte de muncă la Mihai. Am fost mulțumiți cu ce am avut. A avut noroc cu școala că l-au sprijinit, cu părinții copiilor. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-am descurcat! I-am făcut poftele, ne-am lăsat pe noi și i-am oferit lui. Acum e greu, recuperarea este de durată, sunt îngrijorată cu mâna dreaptă.”, a povestit mama lui Mihai.

Mihai ne-a oferit o lecție de viață pe care nu o vom uita: fii optimist și orice îți dorești se poate realiza! În timp ce ne povestea despre tragedia din Colectiv, despre momentele trăite, despre cele șapte săptămâni petrecute în spital, despre tinerii pe care i-a văzut cum mor, el ne arăta zâmbitor că a reușit sa-și mai recupereze din mobilitatea mâinii sale…arsă în incendiu. Mulțumim, Mihai!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top