Connect with us
Un an de la Colectiv. Nelu Brîndușan: "Mă consider o victimă norocoasă"

Știri

Comemorare Colectiv – Nelu Brîndușan: „Mă consider o victimă norocoasă”

Seara de 30 octombrie 2015 este una dintre cele mai negre din istoria recentă a României. 65 de tineri au murit  ca urmare a incendiul din Colectiv, iar alte zeci au fost răniți. Vă invităm să recitiți cele mai emoționante mărturii ale supraviețuitorilor tragediei, pentru ca acest eveniment să nu fie uitat.

Nelu Brîndușan este unul dintre supraviețuitorii tragediei de la Colectiv. În vârstă de 45 de ani, bărbatul se consideră norocos că a trăit, însă se gândește în fiecare zi la cei care au murit în catastrofa care a marcat o țară întreagă.

„Sunt o victimă norocoasă. Atunci, la eveniment, a fost și soția mea care a plecat exact cu o piesă înainte de la eveniment. Anul acesta nu a fost zi în care să nu ne gândim la cei care nu mai sunt, la colegii noștri, la colegul meu Nelu Tilie cu care lucram la fiecare eveniment. A trecut destul de greu. Nelu Tilie nu mai este printre noi. În fiecare dimineață când noi ne trezim ne uităm să vedem dacă la mână s-a mai modificat ceva, dacă pielea s-a reintegrat și din păcate avem de tras până când totul este ok.”, a povestit Nelu Brîndușan pentru libertatea.ro.

Nelu Brândușan: „Geaca m-a salvat”

Nelu Brîndușan a retrăit momentele cumplite din noaptea fatidică de 30 octombrie 2015 și spune ce l-a ajutat să supraviețuiască.

„Îmi amintesc momentul în care s-a aprins stâlpul, știu că eram setat să mă duc să sting flacăra. A durat 5 secunde până a ajuns la tavan și am zis clar că trebuie să ies. Am avut noroc, de obicei nu îmi dau geaca de piele jos și când am văzut cum curge buretele acela încins mi-am tras geaca peste cap și să zic ca ăsta a fost norocul meu. Mi-au ars părul, fruntea, mâinile, am avut noroc cu geaca. E geaca la care țin mult, e piele, e intactă.

Aveam pielea de pe mâini îmi atârna, atât de multă adrenalină era că nu am simțit nimic. Acel asistent avea ochii roșii, mai avea puțin și plângea.

Timpul se dilată. Nu mai ai noțiunea timpului. Când am ajuns acolo am fost calm, am zis că ieșim cumva. Și am fost calm până când peste noi a sărit un băiat și undeva la doi metri a aterizat și ardea ca o torță. În momentul acela cineva l-a luat, l-a pus pe jos, atunci m-am panicat.”, a mărturisit Nelu.

Ca un miracol, soția lui a plecat din club cu câteva minute înainte de tragedie. Însă, ei locuiesc aproape de club și ea și-a dat seama că ceva s-a întâmplat după ce a văzut flăcările pe fereastra locuinței lor. A plecat disperată spre locul tragediei.

„Noi stăm aproape de Colectiv, a deschis geamul și a văzut exact momentul în care flacăra a ieșit, a știut că cineva s-a întâmplat și a venit și ea și ne-am întâlnit în fața unei Salvări. Aveam atât de multă adrenalină încât nu simțeam durere.

Am avut arsuri de gradul 3 la scalp, față, la ochi, urechea am avut noroc că trebuia să mi-o taie, s-a refăcut. În România m-am tratat. Am fost la Spitalul SRI 4 persoane și toți medicii au avut grijă de noi. 18 zile am stat în spital. Doi am supraviețuit din cei patru. Florin, fostul bodyguard și Tullia, fata din Italia, au murit.”, a declarat Nelu Brîndușan potrivit libertatea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top